Son de Aquí

Mexicaans-Nederlandse band vertelt waargebeurd verhaal.

Leonardo Prieto, de Mexicaanse bandleider van Son de Aquí vertelt met ‘Ella Me Encerró’ het waargebeurde verhaal over zijn ex-vriendin die hem niet wilde laten gaan en hem daarom in haar huis opsloot.

Son de Aquí is een latin band opgericht in Mexico-Stad, gekenmerkt door internationale samenwerkingen en momenteel gevestigd in Rotterdam. De muziek is geïnspireerd door de folklore van Mexico, Cuba en Colombia, met moderne en stedelijke invloeden zoals hiphop en elektronica. Op vrijdag 11 december lanceerde de band de nieuwe single Ella Me Encerró.

In Ella Me Encerró toont Son de Aquí een sterke invloed van de Colombiaanse folklore, met een belangrijke rol voor de typische Colombiaanse accordeon, waarbij de band voornamelijk geïnspireerd is door de Colombiaanse cumbia stijl.

Het nummer is gecomponeerd door Leonardo Prieto – die tevens verantwoordelijk is voor de regie, compositie, zang, tres cubano, jarana – en werd gearrangeerd door Son de Aquí met speciale medewerking van de Spaanse accordeonist Fernan Mejuto. Het nummer werd opgenomen in Nederland en Duitsland, geproduceerd in Mexico en zal beschikbaar zijn op de bekende digitale platformen.

Momenteel is Son de Aquí hun derde album Del Otro Lado Del Mar aan het voorbereiden met steun vanuit het SENA muziekproductiefonds. De single Ella Me Encerró en het eerder verschenen Deja El Celular zullen ook op het album komen te staan.

Leonardo Prieto over Son de Aquí

“Door de band mee te nemen naar Nederland werd het ook onderdeel van Codarts, het Rotterdams Conservatorium. Eerst tijdens mijn studie (dubbele master in piano en composition) en nu als docent. Het conservatorium is een prachtige plek voor musici van hoog niveau uit vele delen van de wereld, erg aantrekkelijk om mee samen te werken als onderdeel van het Son de Aquí-project, waar ook Mexicaanse musici aan blijven deelnemen. De band is in Europa zeer goed ontvangen. Tijdens het eerste jaar dat we hier speelden, werden we opgemerkt door boekingsbureau Bravissimo Music. Het leverde een tour op van 25 concerten langs o.a. de Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival Wageningen, De Vierdaagsefeesten, Embassy Festival en Afro Latino Festival in België”

Leonardo Prieto (Mexico) – regie, compositie, zang, tres cubano, jarana en gaita

Fernan Mejuto (Spanje) – accordeon, koor

Philip Kukulies (Duitsland) – percussie

Daan Arets (Nederland) – drums

Damian Roussos (Griekenland) – bas

Ruben van der Kleij (Nederland) – trompet

Sophie Nakou (Griekenland) – koor

Alkistis Lampropoulou (Griekenland) – koor

Website: www.sondeaqui.com

Facebook: www.facebook.com/SondeAquiband

Instagram: www.instagram.com/sondeaqui/

YouTube: www.youtube.com/user/sondeaqui

Twitterhttps://twitter.com/sondeaquimx

Bandcamphttps://sondeaqui.bandcamp.com