Jaimee Harris

Singer-songwriter brengt mooie nieuwe single uit.

Jaimee Harris bracht onlangs de single ‘Creatures’ uit. Deze single is de voorloper van de aankomende EP ‘The Congress House Sessions’ die op 5 maart, 2021 uit zal uitkomen.

Na de succesvolle release van haar debuutalbum ‘Red Rescue’, dat door velen werd geprezen als één van de beste Americana-albums van 2018, komt Jaimee Harris nu met de release van ‘The Congress House Sessions’, een doordachte en intieme EP met uitgeklede opnames van enkele van haar meest gevraagde liedjes.

Op deze nieuwe opnames, opgenomen in de legendarische Congress House Studio en geproduceerd door Mark Hallman (Carole King, Ani DiFranco, Eliza Gilkyson) en Andre Moran (Sarah Borges, Rickie Lee Jones), spelen ook een aantal van Austin’ favoriete muzikanten mee, waaronder Jane Ellen Bryant en Kris Nelson (backing vocals), Ray Bonneville (mondharmonica), Brian Patterson (elektrische gitaar) en Sammy Powell (piano).

Laat je echter niet misleiden door de lijst van beroemde muzikanten; dit is geen grote, luidruchtige productie. Oude vrienden voegen kleur en textuur toe. Wat je zult horen is Harris en haar gitaar, die haar liedjes aflevert in een setting die dichter bij het begin staat, alleen in haar kamer met een gitaar na een paar jaar acclimatiseren van optredens zonder band.

Jaimee Harris houdt ervan om bandleider te zijn, en dat is te zien. In de loop van de jaren bouwde ze een toegewijde, kritische en populaire aanhang op in Austin Texas, en stond ze met bewonderenswaardig veel lef voor een scene van doorgewinterde muzikanten.

Wanneer Harris op het podium verscheen, werd de afgematte muziekstad, vol met (en moe van) singer-songwriters, wakker en viel ze keer op keer op. Hier was eindelijk een nieuwe stem – opmerkelijk, rijk, sonoor, vol en met een uniek gestileerde en volle stem – en evenzo belangrijk, hier was de nieuwe stem van een opmerkelijke schrijver en performer. Copyright © M.A.R.S Labelgroup