LUCAS

Veelbelovende singer-songwriter LUCAS brengt nieuwe single uit.

Lucas Vermeer schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert hij een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook acts als Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes.

Een nieuw avontuur gaat hij zomer 2019 aan in Engeland als Songwriting uitwisselingsstudent. Deze verandering werkt goed op zijn creativiteit. Liedjes stromen zijn pen uit met als doel: een Nederlandstalig album over liefde en seks, die een schop moet vormen tegen de heteronormativiteit.

In maart kwam hij terug naar Nederland waarna de opnamen beginnen. Acht muzikanten mailen hun thuisopnames naar elkaar, totdat de ingespeelde partijen naar wens zijn. In de studio van Mischa Dirksen werden deze bij elkaar gezet en afgerond.

In oktober 2020 bracht hij zijn eerste single, Prooi uit. Zijn debuut-EP, Esthetiek (een van de drie deel-EP’s die samen het album vormen) werd vervolgens goed opgepakt. Zijn singles De Tekening en Psychobeeld werden in prominente Spotify playlists opgenomen als Je Moerstaal en Release Friday NL, de finale van De Grote Prijs van Rotterdam werd behaald, LUCAS speelde bij 3FM en gaf verschillende optredens en live shows met een frisse, diverse band.

Momenteel werkt LUCAS toe naar zijn volgende EP release, Ambivalent genaamd. Zijn eerste single daarvan, De Nacht, zal op 8 januari uitkomen en is geschreven voor Artrocks, waar hij in de halve finale staat. Het is geïnspireerd op Vrouw met Groene Ketting, een schilderij van Jan Sluijters en zal je helpen door de post-feestdagen dip. @mars-worldwide.com

Hier kan je ‘De Nacht’ beluisteren