Royal Blood

Britse band brengt titeltrack nieuwe album Typhoons uit.

De Britse band Royal Blood heeft vandaag de nieuwe single ‘Typhoons’ uitgebracht. Daarnaast hebben ze bekendgemaakt dat hun derde studioalbum – met dezelfde titel – op 30 april verschijnt. Afgelopen zomer brachten ze al de single ‘Trouble’s Coming’ uit: een track met vurige rock-riffs en dansbare beats.

Deze vernieuwde sound zal ook terug te horen zijn op hun nieuwe album. Inspiratie hiervoor vonden ze in de muziek van Daft Punk, Justice en Philippe Zdar van Cassius. Het maak-proces komt in de buurt van Royal Blood – het debuutalbum van de band.

Het terugkerende thema op het album is de keerzijde van succes en hoe belangrijk het is om hierop te kunnen reflecteren. Dit idee ontstond bij Mike in Las Vegas met een espresso martini in zijn hand. Hij besloot dat het zijn laatste drankje zou zijn. Dit heeft zoveel positieve invloed op zijn creativiteit gehad, dat de band besloot het grootste gedeelte van het album zelf te schrijven. Voor de productie schakelden ze wel hulp in. Zo is ‘Boilermaker’ geproduceerd door Josh Homme (Queens Of The Stoneage) en ‘Who Needs Friend’ door Grammy-winnaar Paul Epworth.

ROYAL BLOOD
Het Britse rock duo Royal Blood bestaat uit drummer Ben en zanger/gitarist Mike. In 2013 brachten ze hun eerste single ‘Out Of The Black’ uit en in dat zelfde jaar werden ze toegevoegd aan BBC’s Sound of 2014 lijst. Wereldwijd verkochten ze 2 miljoen exemplaren van hun albums Royal Blood (2014) en How Did We Get So Dark? (2017). Ze scoorden hits met ‘Little Monster’, ‘Ten Tonne Skeleton’, ‘I Only Lie When I Love You’ en speelden op talloze festivals waaronder Lowlands. @Warner Music