Berend

Singer-songwriter komt met verrassend debuutalbum Safe In Silence.

Berend is een 22-jarige multi-instrumentalist, producer en componist. Geboren in Wormer, Nederland, verhuisde Berend op 21-jarige leeftijd naar Utrecht waar hij sinds 2019 studeert aan het conservatorium. Beginnend met een aantal soulvolle singles, springt Berend met Loam in meer atmosferische, folk- en orkestklanken. Nu, met zijn aankomende debuutalbum Safe In Silence, vestigt hij zijn eigen stijl door de genres die hij al kende te combineren.

 

Berend’s debuutalbum, Safe In Silence, is vanaf 5 maart overal te beluisteren en te koop op CD’s en vinyl. De nieuwe single van dat aankomende album heet Lili.

Over Lili

“Na het kijken van de film The Danish Girl was ik zo geïnspireerd dat ik dit nummer schreef. De film vertelt het verhaal van de eerste man die zich liet ombouwen tot vrouw. Gevangen zitten in een lichaam wat niet correspondeert met het brein. Dit is het enige nummer wat ik vanuit andermans perspectief heb geschreven”.

Berend’s debuutalbum, Safe In Silence, is vanaf 5 maart overal te beluisteren en te koop op CD’s en vinyl.

www.berend.app