Eelke

Singer-songwriter en muzikant brengt veelzijdige EP uit.

Eelke is Eelke Ankersmit. Zanger, songwriter en muzikant. Hij studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is sindsdien bezig met het schrijven en uitbrengen van muziek.

Dit leverde hem onder andere airplay en liveoptredens op bij 3FM, Radio 2, Kink FM en Radio 1, en een uitverkochte EP-releaseshow in Cinetol Amsterdam in maart 2019.

De muziek van Eelke laat zich niet makkelijk categoriseren. Van de gevoelige Americana die hij met The Rag Trade liet horen op hun self-titled album (2014, Cane Goose Records), via de melancholische singer-songwriter sound van zijn EP Old Friend (2015, TCBYML) naar een alternatieve rock sound, met losse singles in ’17 en ’18 en de EP Something In The Night in 2019 (LAB Music).

Deze evolutie leidt uiteindelijk tot aan de nieuwe EP Mirror, waarop Eelke alle ingrediënten uit zijn voorgaande werk combineert met een professionele studioproductie. Zodoende creëert hij een unieke en veelzijdige sound waarmee de eerlijkheid en authenticiteit van zijn songwriting perfect tot hun recht komen.

Deze EP verschijnt op 12 maart via LAB met de focustrack ‘Mirror’. Na een 3-tal singles die allen goed zijn opgepakt door de DSP’s en ook Radio 2, 3FM Alternative en Pinguïn en KINK, is het tijd voor de hele EP. @Uncle P. Management & Bookings