Kalulu

Kalulu komt met eigen akoestische versie van Dua Lipa cover.

Marinka Stam alias Kalulu is een groot talent. Ze produceert alles zelf, net als haar clips zelf en al haar artwork en dat resulteert in heel bijzonder werk.

Naar aanleiding van een grote insta-demand releast Kalulu haar eigen versie van Dua Lipa’s Don’t Start Now. De cover brengt het geluid van inpakken en vertrekken: waar houden we ons aan vast? Wat laten we achter?

Kalulu staat bekend om het aangaan van onverwachte samenwerkingen, maar de pandemic dwong haar om naar binnen te keren en weer alleen te gaan werken, wat resulteerde in het maken van album A Different Kind Of Orange.

Met Don’t Start Now neemt ze een korte zijweg van haar solowerk door een vanzelfsprekende en toch nog niet eerder uitgediepte samenwerking aan te gaan met haar geliefde Silvan van der Zwaag (HOLYOKE / Studio Galassassa). Hun versie van Don’t Start Now vat de essentie van het origineel als ook de kracht en melancholie die altijd met levensgebeurtenissen gepaard lijken te gaan.

Kalulu
Kalulu is een initiatief van songwriter/producer Marinka Stam. Het project is er op gericht inspirerende samenwerkingen op te zoeken om de ever-changing sound met een unieke Kalulustempel vorm te geven.

Kalulu’s eerste release Hoax in 2016 exploreerde de mogelijkheden van elektronica binnen een meer traditionele bandsetting. In samenwerking met producer Sam Jones en enkele uitzonderlijke muzikanten kwam een album met een unieke versmelting van uiteenlopende muzikale stijlen tot stand, dat zeer positief werd ontvangen door de pers.

In 2019 bracht Kalulu de EP Coats uit, een samenwerking tussen Kalulu en producer Max Abel met een uitgesproken alternative EDM sound. De combinatie van de soulful en gevoelige stem van Marinka en de diepe elektro beats met sferische soundscapes, gaf de muziek zijn unieke sound.

Momenteel werkt Kalulu aan A Different Kind Of Orange, een zelf geproduceerd album met een uitgesproken pandemic-stay-at-home-sound. De tracks op het album verklanken het geluid van een introvert; een ruimtelijke, melancholischedreampop sound. @headquarters@mars-worldwide.com