Mannen van Stavast

Hoorns trio brengt eerbetoon aan het betere lied.

De Mannen van Stavast hebben een hekel aan hokjes, aan altijd maar die vergelijkingen met andere bands.  Blöf, Acda & De Munnik, of zelfs Ramses Shaffy met een snufje Brel zijn artiesten waar de formatie regelmatig mee vergeleken wordt.

Volgens het trio uit Hoorn word je al snel in een hoekje gedrukt als je in je moerstaal zingt. Als het aan Cor Dol, Samir Bashara en Paul Luiken ligt, lijken de Mannen van Stavast nergens op. En dat laten ze graag horen via hun debuutalbum ‘Verplichte Nummers’.

De Mannen van Stavast spelen al acht jaar onregelmatig op iedere locatie waar het betere Nederlandse lied gewaardeerd wordt. De Mannen van Stavast zou je het best kunnen omschrijven als kleinkunst met een respectvolle buiging naar de popmuziek. Polderchansons dus. Liedjes die prettig in het gehoor liggen, terwijl in de tekst een breed palet aan bonte personages wordt opgevoerd. Bitterzoet, met een humoristische ondertoon.

De Mannen van Stavast hebben in hun bestaansjaren een uitstekende live-reputatie opgebouwd. Ze vallen op door hun opvallende meerstemmigheid en de opmerkelijke keuzes van onderwerpen. Thema’s als voetbalvaders, tot een bliksembezoek aan Schoorldam, tot prachtige liefdesliedjes of – zoals tekstschrijver Cor Dol het zelf noemt – ‘Filosofisch gelul’. Het trio onderscheidt zich door hun originele liedjes en hun geheel eigen stijl. Dat laten ze zeker horen op hun nieuwe EP, de eerste na acht jaar.

Verlichte Nummers

De EP ‘Verplichte Nummers’ bevat vier verrassende tracks, elk afzonderlijk met een eigen touch en stijl, gericht op een breed publiek en voorzien van mooie teksten. Van de heerlijke poppy song ‘Beginnersgeluk’, tot de mooie ballad ‘Betty Bakker’. Hoogtepunten van de EP zijn het intieme familieportret ‘Simon aan het Strand’ en het intense en diepzinnige ‘Deze man hier’.  Met ‘Verplichte Nummers’ brengt het Hoornse drietal een EP uit die het verdient om gehoord te worden. En natuurlijk om live te checken, zodra dat weer kan. De Mannen van Stavast zijn er in ieder geval helemaal klaar voor!

De cd is te bestellen via een mail naar cor@kippenvelproducties.nl en kost slechts 7,50 euro, exclusief verzendkosten, of via www.kippenvelproducties.nl.

De nummers zijn ook te beluisteren via de Mannen van Stavast op Spotify

Beginnersgeluk:              https://open.spotify.com/track/57s3iBFfIoyKChdGAdyGah

Deze Man Hier:               https://open.spotify.com/track/51LqiLpqDKmsvSxUmtbtva

Betty Bakker:                  https://open.spotify.com/track/2DQisgAXQqWFm1aLSzCdqX

Simon Aan Het Strand:              https://open.spotify.com/track/2d2qaq4xcEtxXVHPGiPqQE