Orange Skyline

Band brengt vandaag hun nieuwe single Shine On uit.

Foto Hans-Peter van Velthoven

De single is geschreven met JB Meijers (bekend van o.a. The Common Linnets) die ook voor de productie van het nieuwe twaalf songs tellende album tekende.

Luister Shine On

Zanger Stefan van der Wielen vertelt dat het nummer gaat over een wandeling door de nacht waarbij je de dingen op een andere manier ziet dan overdag.
“De nacht heeft een mystieke energie, een opzichzelfstaande logica en duistere aantrekkingskracht,” legt hij uit. “Een beetje zoals het universum. In het holst van de nacht schijnt het licht dat er wél is op z’n helderst. Shine On. Een beetje zoals de sterren in het universum. Oplichtende punten in een zee van zwart, die meer te verbergen heeft dan we kunnen begrijpen.’’

Broers in bands, dat is vaak vragen om problemen. De popgeschiedenis staat er bol van, maar niet bij Orange Skyline, waar de gebroeders Stefan en Niels van der Wielen een creatief koppel vormen. Aangevuld met drummer Mart Atema en bassist Simon ‘Benus’ Christiaanse vormen ze samen de vier klassieke elementen: Stefan – vuur, Niels – water, Mart – aarde en Simon – lucht. @Sony Music