The Opposites

Edison Pop Oeuvreprijs 2021 gaat naar The Opposites.

Fotocredits: Dennis Bouman

De Edison Pop Oeuvreprijs is dit jaar toegekend aan The Opposites. De jury, onder voorzitterschap van Wilbert Mutsaers, vindt dit hèt moment om deze zelfbenoemde ‘sukkels voor de liefde en koningen in de discotheek’ de erkenning te geven die hen toekomt. Het Nederlandse rapduo, bestaande uit Willem ‘Willy’ de Bruin en Twan ‘Big2’ van Steenhoven, heeft de Edison al even vast mogen houden, maar neemt het beeldje aanstaande zondagavond, bij de talkshow van Humberto op RTL4, mee naar huis.

The Opposites schreven hun geschiedenis met hun vele grote hits en dikke clubtracks. Ze speelden jarenlang op de grootste festivals van Nederland en daarbuiten en vonden en een eigen plek in de Nederlandse muziek. Een plek waarin iedereen welkom was én is, van Yellow Claw tot Candy Dulfer, van Mr Probz tot De Jeugd van Tegenwoordig en van Trijntje Oosterhuis tot Sef.

The Opposites zijn niet te vangen in een specifieke stijl. Pop, New Wave beats, Hardcore, Ballads, Hiphop, alle ingrediënten zitten er in. The Opposites creëerden daarmee in feite hun eigen genre. Deze ‘selfmade men’ schrijven en produceren zelf hun songs.

The Opposites scoorden hits als ‘Slapeloze Nachten’, ‘Thunder’, ‘Sukkel voor de Liefde’, ‘Licht Uit’, ‘Dom Lomp & Famous’, ‘Hey DJ’ en ‘Me Nikes’ en inspireerden een nieuwe generatie artiesten.

De jury stelt vast dat The Opposites in meer dan zeventien jaar een ijzersterk en opvallend oeuvre opbouwden dat binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat. Daarom kent zij de Oeuvreprijs toe aan “de grote gangmakers van hun zelf gecreëerde genre” Twan ‘Big2’ van Steenhoven en Willem ‘Willy’ de Bruin: The Opposites.”

The Opposites bij Humberto
Zondagavond 28 maart aanstaande zijn Willem en Twan te gast bij Humberto om te praten  over hun welverdiende Edison. De talkshow is te zien om 21.30 uur op RTL4.

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. @Edisons