Eliot Kennedy

Componist, tekstschrijver en producer Eliot Kennedy komt met eerste eigen album.

Eliot Kennedy schreef grote hits voor onder meer Bryan Adams, Celine Dion, Spice Girls en Take That. Dit voorjaar komt met z’n eerste eigen album uit. Op ‘A Yacht Named Sue’ horen we Eliots soulvolle stem (die in de Britse pers al wordt vergeleken met die van z’n held Michael McDonald) in een verzameling smooth popsongs in de ’80s West Coast/’yacht rock’ stijl.

De afgelopen jaren zijn Eliot’s songs vertolkt door de grootste namen uit de hedendaagse muziek en hij speelde een grote rol in de carrière van talloze boy/girl bands. Take That’s ‘Everything Changes’, was in 1993 niet alleen z’n eerste nummer 1 hit, het betekende ook het begin van een succesvolle en langlopende samenwerking met Gary Barlow. De wereldwijde hit ‘Say You’ll Be There’ was een van de nummers die hij schreef voor de Spice Girls.

Met vriend en co-write partner Bryan Adams schreef hij enkele van zijn grootste hits zoals de titelsong van Celine Dion’s succesalbum ‘Let’s Talk About Love’ maar ook ‘When You’re Gone’ feat. Mel C. Een ander hoogtepunt is het met een Grammy beloonde nummer ‘Never gonna break my faith’, in 2006 opgenomen door Aretha Franklin en Mary J. Blige.

A Yacht Named Sue

Eliot schreef en produceerde ‘A Yacht Named Sue’ afgelopen zomer en noemt de lockdown, tijd voor zelfreflectie en aanmoedigingen van z’n beroemde vrienden als directe aanleiding voor de release van dit eerste eigen en bijzonder persoonlijke album.

‘A Yacht Named Sue’ komt uit op het Universal Spinnup label en is vanaf 12 maart verkrijgbaar op digital/cd/vinyl. Het album werd in de UK op 21-2 live gepresenteerd in de Sheffield Hall. Eliot Kennedy ‘A Yacht Named Sue’ LIVE at Sheffield Hall. @Multimo Media