Jaimee Harris

Jaimee Harris – The Congress House Sessions

In samenwerking met M.A.R.S Label Group USA brengt Americana artiest Jaimee Harris op 5 maart 2021 haar EP The Congress House Sessions uit, gedistribueerd door The Orchard, een divisie van Sony Music.

Harris bracht eerder haar veelgeprezen album Red Rescue – een van de beste Americana albums van 2018– uit en nu mogen we van haar de doordachte en intieme EP The Congress House Sessions verwelkomen.

Het betreft een release met daarop uitgeklede opnames van de mooiste liedjes van Harris. Je hoort songs van Red Rescue maar dan back to basics en in een nieuw daglicht geplaatst, met minimale, maar zeer effectieve, backing arrangements. Harris nam de EP in een bekende studio in Texas op, samen met een team van bevriende muzikanten uit Austin.

Dit is geen groots opgezette productie, maar juist kleinschalig opgezet en met minimale begeleiding. Jaimee Harris is behalve een begenadigd singer-songwriter en een krachtige zangeres ook een gedreven muzikant. Dat alles komt tot uiting op deze nieuwe EP in kleine akoestische setting. De zeven tracks op het album zijn stuk voor stuk pareltjes die regelmatig voor kippenvel zorgen. In haar persoonlijke teksten snijdt Harris onderwerpen uit als depressie, verslaving, onzekerheid en disfunctionele relaties aan en laten horen dat deze jonge vrouw geen gemakkelijk leven heeft gehad.

Voor degenen die nog niet bekend waren met Harris’ muziek, maar ook voor de fans is de EP The Congress House Sessions een welkome aanvulling van de muziekcollectie. Jaimee Harris is een groot Americana talent dat alle aandacht van serieuze muziekliefhebbers verdient.

www.jaimeeharris.com