Nancy Wilson

Heart-zangeres komt met solo studioalbum.

Met haar band Heart heeft Nancy Wilson 16 albums opgenomen en wereldwijd meer dan 35 miljoen albums verkocht. Binnen die carrière vertegenwoordigt ‘You and Me’ iets speciaals, want het is Nancy Wilson haar allereerste solo studioalbum.

‘You and Me’ is voornamelijk opgenomen in haar studio in Californië, waarbij de bandleden en speciale gasten op afstand hebben gewerkt. De meeste nummers zijn van eigen hand, maar Wilson besloot ook een handvol covers op te nemen van een paar van haar favorieten. Waaronder een vrouwelijke versie van Pearl Jam’s ‘Daughter’, een opzwepende versie van Simon & Garfunkel’s ‘The Boxer’ met Sammy Hagar, en een cover van The Cranberries ‘Dreams’, met zangeres Liv Warfield van Nancy’s vorige band Roadcase Royale.

De eerste single van het album verscheen afgelopen herfst en is een cover van Bruce Springsteen’s ‘The Rising’.  Op o.a. het titelnummer ‘You and Me’ worden Wilson en Sue Ennis herenigd. Samen met Nancy haar zus Ann, schreef Sue mee aan veel van de klassiekers van Heart.

Verlies, liefde en verlossing zijn centrale thema’s op ‘You and Me’. Het album eindigt met een nummer dat alles samenvat. ‘4 Edward’ is Nancy’s eerbetoon aan Eddie Van Halen, een groot verlies dat de muziek overschaduwt.

Zoals bij alle legendarische muziek die ze met Heart heeft gemaakt, eindigt dit album in een emotioneel en intiem gesprek tussen een muzikant en een publiek. Nancy: “Of je nu op het podium staat of in de studio, het gaat altijd over die relatie, en dat gesprek. “Het is altijd ‘jij’ en ‘ik’ geweest.”
‘You And Me’ verschijnt op 7 mei. @V2 Records