Afrojack & David Guetta

DJ giganten releasen nieuwe single HERO.

Vandaag, 30 april, released Grammy Award-winnaar DJ Afrojack in samenwerking met David Guetta, die reeds tweemaal is bekroond tot beste DJ van de wereld door DJ Mag, de nieuwe track HERO. Het nummer, mede geschreven door Ellie Goulding, Stargate, Ryan Tedder en Jamie Scott, wordt ten gehore gebracht tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op 22 mei.

Onder de naam Music Binds Us verzorgt Afrojack samen met Nederlandse toptalenten Glennis Grace en Wulf, begeleid door een jong klassiek orkest, de interval act van het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een DJ de interval act van de finale verzorgt. Het Eurovisie Songfestival wordt jaarlijks door meer dan 200 miljoen mensen in 41 landen bekeken.

HERO is een inspirerend zomernummer en is een cross-over tussen Pop en EDM. Het heeft een relevante boodschap voor deze tijd; in iedereen schuilt een held. Dat juist de kleinste gebaren anderen kunnen helpen en raken, dat is wat Afrojack en David Guetta met dit nummer willen benadrukken. Het nummer wordt gezongen door Luxtides.

De wereldberoemde DJ Afrojack, geboren en getogen in Spijkenisse, keert met dit optreden terug naar zijn thuisstad Rotterdam. Afrojack staat samen met Glennis Grace en Wulf op het podium tijdens de interval act van de Grand Final in Rotterdam en krijgt bijval van een jong orkest, dat speciaal voor deze act is samengesteld. Het nummer HERO is een verlengstuk van het Eurovisie Songfestival-thema, dat dit jaar ‘Open Up’ is.

HERO is niet de eerste samenwerking tussen Afrojack en David Guetta. Eerder behaalden zij samen grote successen met nummers als Titanium, Hey Mama en This One’s for You. Dat het Grammy-winnende duo nog altijd succesvol is blijkt uit het nog steeds groeiend aantal streams (5.223.609.321) van hun tracks. De samenwerking voor HERO ontstond uit de langdurige vriendschap tussen de DJ’s en de wil om in deze onvoorspelbare tijd een zomernummer te brengen met een relevante boodschap. @Media Tornado

Foto’s Harold Versteeg