Anne Soldaat

Singer-songwriter in topvorm terug aan het front.

You’re Hard To Find is de eerste single van de nieuwe plaat van Anne Soldaat. Op dit catchy nummer van het album Facts & Fears, dat 9 juli verschijnt, hoor je Soldaat en zijn band vol overgave en plezier zich de blaren op de vingers spelen.

Het nummer – dat werd opgenomen door Pablo van de Poel van DeWolff – is in een dag geschreven. Het heeft een refrein dat wordt begeleid door van die Bachiaans dalende basnoten. En in plaats van een bridge of solo heeft het nummer – wat je noemt – een flink ‘outtro’.

In de studio riep Pablo bij het derde couplet: “Hier moet iets extra’s gebeuren”, en daar had ie helemaal gelijk in. De heren hebben toen ‘on the spot’ een koortje ingezongen. You’re Hard To Find heeft een ietwat Kinks-achtige feel, aldus Anne. Ook tekstueel heeft de zingende gitarist geprobeerd er wat van dat Ray Davies venijn in te leggen. Het gaat tenslotte over de stereotype popposeur – en wie de schoen past trekke hem aan.

Anne Soldaat is al meer dan 30 jaar actief als songschrijver, zanger en gitarist. Hij maakte in die hoedanigheid meer dan 15 jaar deel uit van de popband Daryll-Ann. Na acht albums en vele optredens in binnen- en buitenland, ging de band in 2004 uit elkaar. Soldaat maakte in de daaropvolgende jaren (2007 – 2015) vier soloalbums voor Excelsior Recordings, produceerde – en speelde in – diverse andere bands (o.a. Tim Knol, Clean Pete) en maakte muziek bij films, reclames en een dansvoorstelling. @Excelsior

Luister: http://xlcr.nl/annesoldaat-yourehardtofind