Emma Bale

Zangeres brengt debuutalbum Retrospect uit.

De 21-jarige Emma Bale heeft haar debuutalbum Retrospect uitgebracht: een persoonlijke plaat op het kruispunt van pop, R&B en elektronica. Retrospect is het resultaat van een intensieve periode van soul searching. Op haar 14e brak Emma door dankzij haar deelname aan The Voice Kids België, waarna ze miljoenen streams en views haalde met hits als Run, Fortune Cookie en Cut Loose. Toch ging Emma zo gebukt onder de druk om te presteren, dat ze in de afgelopen jaren haar plezier in muziek maken verloor.

2020 bleek de ommekeer: de verplichte rust tijdens de pandemie deed haar goed. Emma ontmoette producer Pieterjan Coppejans (Eefje De Visser, Sylvie Kreusch), met wie ze twaalf niet eerder uitgebrachte songs in een nieuw jasje stak. De muziek hielp om haar stem te hervinden. Retrospect is het verslag van deze bijzondere, introspectieve reis van Emma, die in 2021 strijdvaardiger is dan ooit tevoren. @Sony Music