Fred Again..

Zanger, producer en multi-instrumentalist dropt debuutalbum.

Fred Again.. heeft vandaag zijn debuutalbum ‘Actual Life’ uitgebracht. Momenteel scoort de Brit een grote hit met een van de nummers op het album ‘Marea (We’ve Lost Dancing)’ ft. The Blessed Madonna. De track staat op dit moment op #2 in de Nederlandse Shazam charts en is voor velen op dit moment een anthem en medicijn in deze laatste maanden zonder feestjes, festivals en samenzijn.

‘Actual Life’ geeft een kijkje in hoe Fred de wereld ziet en vooral hoort. De tracks gaan niet over ervaringen, maar hij neemt ervaringen op en zet deze om in nummers.

Fred Again.. verzamelt geluidsfragmenten en transformeert deze door ze op muziek te zetten. Het is een soort dagboek bestaande uit zelf opgenomen video’s van avondjes uit, spraaknotities en posts op social media. Een tijd lang deed hij dit voor zichzelf en zonder specifiek doel. Hij was niet van plan de muziek uit te brengen. Maar na het overlijden van een goede vriend, kreeg het project nieuwe focus. Verlies, pijn en vreugde zijn onderdeel van het leven en zo werd het ook onderdeel van ‘Actual Life’.

OVER FRED AGAIN
De 27-jarige Fred Gibson heeft de afgelopen jaren als producer gewerkt met grote artiesten als Ed Sheeran, Burna Boy, FKA twigs en BTS. Deze samenwerkingen zorgden er in 2019 voor dat hij 15 weken lang met tracks van zijn hand op #1 in de UK charts stond. Hij werkte mee aan hits als ‘Shotgun’ van George Ezra en ‘I Don’t Care’ van Ed Sheeren en Justin Bieber. Vorig jaar won hij de BRIT award in de categorie ‘Best Producer’. Onder de naam Fred Again.. maakt hij nu zijn eigen muziek. @Warner Music