Geoff Wyld

Limburgs trio komt met debuut EP Daydreamer.

Het Limburgse trio Geoff Wyld brengt in augustus hun debuut EP getiteld Daydreamer uit. Daydreamer verschijnt digitaal en op vinyl via M-PX, het label van de productiemaatschappij van de Muziekgieterij in Maastricht. Made Men is de eerste single afkomstig van de EP en is nu uit.

In de liedjes van Geoff Wyld weerklinkt de grillige natuur van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Soms adembenemend als een groep bloesemende kersenbomen in de zon, waarover iets later uit het niets een stormachtige wind op steekt. Indie psychedelica geschept door catchy gitaar melodieën, lome maar energieke bas lijnen en stevige beats worden op hun mooist gebroken.

Het verhaal van Geoff Wyld begint als een middelbare scholier, Leroy Huis, al zijn moed verzameld heeft en met een bos bloemen in de hand aanbelt bij zijn beoogde lief. Niet de schoonheid in kwestie doet de deur open, maar haar jongere broer Patrick Claessens. Uit deze toevallige ontmoeting ontstaat een jarenlange vriendschap die nog eens verstevigd wordt als ze besluiten om samen muziek te gaan maken. De titel Daydreamer is vernoemd naar de vriendschapstattoo die de twee songwriters samen hebben laten zetten.

Een paar maanden voor de eerste COVID-19 lockdown ging de band aan de slag als artists in residence in de Muziekgieterij te Maastricht. De energieke nieuwe drummer Teun Wolfs voegde zich erbij en sindsdien maakt het trio al bijna een jaar hun thuis van de Muziekgieterij. Repeteren, schrijven, arrangeren, perfectioneren en uiteindelijk 5 tracks opnemen in de inpandige studio van het poppodium. Made Men is de eerste single van de EP Daydreamer. Copyright © 2021 Marlies Waters