Pink Floyd

Band brengt historische opnames Knebworth concert uit.

Pink Floyd brengt aanstaande vrijdag 30 april voor het eerst de opnames van hun concert in Knebworth (1990) uit op CD, dubbel vinyl en digitale platformen. David Gilmour en Andy Jackson hebben de audio van het iconische optreden voor deze release opnieuw gemixt en het album bevat nieuw artwork gemaakt door Aubreay ‘Po’ Powell en Peter Curzon.

Pink Floyd was in 1990 headliner tijdens het Silver Clef Winners concert in Knebworth House, waar onder andere ook Paul McCartney, Dire Straits, Genesis en Phill Collins optraden. Ongeveer 120.000 fans zagen deze sterren op het podium van Kenbworth, waarmee geld ingezameld werd door de liefdadigheidsinstelling Nordoff Robbins ten behoeve van de oprichting van de BRIT School. Het concert werd wereldwijd uitgezonden op MTV.

David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright werden op het podium begeleid door hun touring band bestaande uit Guy Pratt, Jon Carin, Tim Renwick en Gary Wallis en backing vocals van Durga McBroom, Sam Brown en haar moeder Vicki en Clare Torry. Daarnaast verwelkomden ze gast muzikanten Candy Dulfer en keyboard player/componist Michael Kamen. @Warner Music