Sofie Winterson

Sofie Winterson neemt je mee naar Lissabon.

Begin maart 2020 ging Sofie Winterson in een studio in Los Angeles aan het werk met de Australische producer Golden Vessel. Die dag deelden ze hun grote liefde voor de band Big Thief in het algemeen en zangeres Adrianne Lenker in het bijzonder en schreven ze het nummer Lisbon.

Ze hielden allebei zo veel van het nummer dat ze nog meer samen wilden schrijven, maar toen sloeg de pandemie toe en zag Golden Vessel zich gedwongen om terug te vliegen naar Brisbane. Ze besloten gewoon door te gaan met schrijven met de oceanen ertussen en dit resulteerde in de EP Mid-Atlantic die deze zomer verschijnt.

Luister: http://xlcr.nl/sofiewinterson-lisbon

Sofie Winterson

Met haar muziek Sofie Winterson creëert een filmische wereld door middel van gloedvolle geluiden, drums, gitaren en haar prachtige stem. Ze werkte samen met artiesten als San Holo, Golden Vessel, Fatima Yamaha en Benny Sings.

Golden Vessel

Golden Vessel is een muzikant / producer uit het Australische Brisbane, die een unieke mix van elektronische muziek maakt met hiphop, R&B en alternatieve popinvloeden, wat resulteert in een geluid dat kan worden vergeleken met een mix tussen Mount Kimbie, Toro y Moi en Arcade Fire. @Excelsior