Grauzone

Succesvol muziek- en kunstfestival met mooi online programma.

Het Grauzone Festival vond in 2021 volledig ONLINE en wel op 21+22 mei. Op het programma in het Haagse Paard stond een indrukwekkende reeks aan namen.

Het programma wordt gekenmerkt door de beste Wave van onze Zuiderburen. Naast muziek wordt er op meerdere kanalen ook interviews, uniek archiefmateriaal en kunst getoond. Het festival was wereldwijd dit jaar gratis te bekijken en Grauzone gaf de mogelijkheid om via een pay what you want link het festival te steunen. Fotograaf Maarten Ederveen was fysiek aanbwezig en maakte een mooie fotoserie.

Na de succesvolle editie in 2020, waarbij Grauzone een van de laatste fysieke muziek- en kunstfestivals was, wordt Grauzone 2021 wegens COVID-19 een online editie. Eerder werd het festival weekend al eenmalig verplaatst van februari naar mei. De eerste namen van Grauzone 2022 zullen tijdens het online event worden aangekondigd en dan gaat ook kaartverkoop van start. Grauzone 2022 zal weer in februari plaatsvinden. @Paard Den Haag

PROGRAMMA

Amenra (acoustic) (BE), Whispering Sons (BE), Luis Vasques (the Soft Moon) (US), Jozef van Wissem (NL), Sylvie Kreusch (BE), CHVE (Amenra) (BE), Tomo, Go & Kohei (Kikagaku Moyo/Bo Ningen) (JP), High Hi (BE), Zanias (Aus), King Hannah (UK), SONS (BE), Spill Gold (NL), Rumours (BE), 4B2M (NL), Siem Reap (BE), DJ REKA (ES), Global Charming (NL), Pablo Bozzi (FR), Bolis Pupul (BE), De Nooit Moede (BE), Mark Knekelhuis (NL)
Fotografie: Maarten Ederveen