Someone

Someone brengt nieuwe single Strange World uit.

Strange World is de eerste single van Someone’s nieuwe album Shapeshifter dat later dit jaar uitkomt. Geschreven tijdens de lockdown beschrijft Strange World het onwerkelijke gevoel van een leven dat op pauze staat. Someone is het project van de Nederlands/Britse muzikant, producer en beeldend kunstenares Tessa Rose Jackson.

Strange World schept een dromerige wereld als eerste single van het album en verkent het verlammende besef dat we het leven niet kunnen controleren, of de uitkomst ervan kunnen voorspellen.

De videoclip van Strange World werd tijdens de lockdown geschoten in Londen door regisseur David Spearing, samen met Someone die via een videoverbinding op de set aanwezig was. Geïnspireerd door hun gedeelde liefde voor musicals, gebruikten zij dans als middel om uiting te geven aan het gevoel van isolatie in deze tijd. Zoals Someone zegt:

“Het idee was om een videoclip te maken over een jonge vrouw die haar fantasie gebruikt om magie op te wekken in de wereld om haar heen, in een omgeving die anders heel snel verlammend zou kunnen worden.”

Tessa Rose Jackson brengt sinds 2017 muziek en beeldende kunst uit onder de naam Someone. Haar meest recente werk is Orbit II (2020), dat werd uitgebracht door [PIAS]. Orbit II werd voorzien van zeventiger-jaren, geometrische science-fiction en “fantasie opwekkende” kunst, gemaakt door Someone zelf. Deze kunst werd ontworpen in combinatie met een Augmented Reality-app die de kunstwerken tot leven bracht op het scherm. Eerder bracht Someone ook de Airspace EP (2019) uit, een verzameling covers van Air, opnieuw gearrangeerd voor akoestische instrumenten.

Someone speelde al op meerdere Europese festivals tijdens het 2019-2020 seizoen, waaronder Eurosonic – waar ze werd ontvangen als “the psych-pop fnd of 2019” door NME Magazine – en Reeperbahn Festival.

Strange World is geschreven, opgenomen en geproduceerd door Someone in haar thuisstudio in Amsterdam. Het album Shapeshifter zal later in 2021 worden uitgebracht. @Sony Music