Balthazar

Belgische band op zaterdag 12 maart in de Gashouder in Amsterdam.

Op zaterdag 12 maart geeft de Belgische band Balthazar een concert in de Gashouder in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start woensdag 9 juni om 10.00 uur via Ticketmaster.

De vijfkoppige formatie rondom frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez werd opgericht in 2004. Inmiddels is het vijftal uitgegroeid tot een van de populairste en meest geprezen bands uit België, met succes ver buiten de grenzen van de Benelux.

Waar het vorige album ‘Fever’ volgde op een pauze waarin de twee frontmannen afzonderlijk werkten aan eigen soloprojecten, werd het begin voor het nieuwe album ‘Sand’ al tijdens hun laatste tournee gelegd. Volgend op de release van het album, heeft Balthazar een speciale live video gedeeld voor hun single ‘Moment’. De clip is een deel van de korte film ‘Sand Castle Tapes’, een combinatie van een documentaire en een concertfilm van Heleen Declercq die 3 juni in première ging.

Na meer dan een jaar zonder live optredens, gaan de Belgische indierockers dit najaar op tour door heel Europa. Naast uitverkochte concerten in o.a. Paradiso, Ronda en de Lotta Arena doen ze deze zomer ook al verschillende festivals aan zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole.

Naast het concert in de Gashouder heeft Balthazar vandaag ook een concert aangekondigd in de nieuwe Haagse zaal Amare op 22 november 2021. Het concert in de Gashouder wordt georganiseerd door MOJO in samenwerking met Paradiso. @Mojo Concerts

BALTHAZAR
Zaterdag 12 maart 2022, Gashouder, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 36,40 (incl. servicekosten)

Foto Harold Versteeg