Crossing Border 2021

Muziek- en literatuurfestival maakt eerste namen bekend.

De eerste namen voor Crossing Border 2021 zijn bekend en de kaartverkoop is gestart! Crossing Border vindt plaats van 4 t/m 6 november. Het festival verhuist naar mooie nieuwe locaties rond het Korzo Theater, Den Haag. Nieuw naast het gebruikelijke avondprogramma: een volledig dagprogramma op zaterdag 6 november.

Op 5 november is er een special event met Colson Whitehead. De organisatie anticipeert op een volledige live editie zonder coronamaatregelen.

Programma 2021
Bevestigd zijn onder meer Douglas Stuart (dagprogramma), die komt vertellen over zijn met een Man Booker Prize bekroonde debuut Shuggie Bain, de feministische post-punkband Big Joanie, Primal Scream-frontman Bobby Gillespie over zijn memoires Tenement Kid en Stuart A. Staples (Tindersticks) die een akoestische set zal spelen met solowerk en nummers van Tindersticks.

Alle bevestigde namen:

Auteurs: Colson Whitehead (special event), Jesús Carrasco, Patricia Lockwood, Maxim Osipov (dagprogramma), Willy Vlautin, Agustín Fernández Mallo, Eva van Manen, Sasha Filipenko, Hassan Blasim, Claire Keegan, Alejandro Zambra, Olivia Wenzel, Natasha Brown, Marta Barone, Lale Gül, Jens Meijen, Bobby Gillespie (Primal Scream), Douglas Stuart (dagprogramma).

Muziek: Froukje, CMAT, Adrian Crowley, Sophie Hunger, Billie Marten, Ghostpoet, ME REX, Theon Cross, Anthony Joseph, Big Joanie, Stuart A. Staples (Tindersticks), Eva van Manen.

Special event: Colson Whitehead in de Koninklijke Schouwburg
Op vrijdagmiddag 5 november gaat de tweemaal met een Pulitzer Prize bekroonde auteur Colson Whitehead (The Underground Railroad, The Nickel Boys) in gesprek over zijn nieuwe boek Harlem Shuffle. Deze sprankelende roman vertelt het verhaal van de overvallen, afperspraktijken en oplichterijen in het Harlem van de jaren 1960.

Dagprogramma
Op zaterdag 6 november presenteert Crossing Border voor het eerst een uitgebreid dagprogramma op 8 verschillende locaties in het historische centrum van Den Haag, waaronder Theater Branoul, Cremers Downstairs, The Bookstor Café, Boekhandel Stanza en Onze Ambassade. O.a. in het dagprogramma: interviews met Douglas Stuart en Maxim Osipov over hun laatste romans. Sommige artiesten zullen in het avond- én dagprogramma te zien zijn. Het volledige dagprogramma wordt in september bekend gemaakt.

Nieuwe festivallocaties
Crossing Border gaat met het avondprogramma verhuizen naar het Hofkwartier en omgeving in het historische centrum van Den Haag. Mooie nieuwe locaties in en rond het Korzo Theater, schuilkerk De Parochie HH Jacobus en Augustinus en de Lutherse Kerk.

Tickets
De kaartverkoop is gestart! We anticiperen op een volledig live festival zonder coronamaatregelen. Mocht het festival onverhoopt toch niet live kunnen plaatsvinden, dan krijg je snel en zonder gedoe je geld terug. @Crossing Border

Crossing Border
Hofkwartier, Den Haag
4 t/m 6 november 2021
www.crossingborder.nl