Royal Blood

Rockband in maart 2022 naar Afas Live.

Royal Blood treedt op bij het Lowlands Festival in Biddinghuizen [fotocredit Harold Versteeg | BrunoPress]

Op woensdag 23 maart 2022 geeft Royal Blood een concert in AFAS Live. Het concert is onderdeel van de grootste Europese headline tour van het rock duo tot nu toe. Het voorprogramma wordt verzorgd door special guests The Amazons. De kaartverkoop start vrijdag 11 juni om 10.00u via Ticketmaster.

Na onlangs een UK arena-tour voor 2022 te hebben aangekondigd, maakt het rock duo nu ook de Europese data bekend. Het is de eerste Europese tournee van Royal Blood sinds de release van het nieuwste album Typhoons, evenals hun eerste sinds het zomerfestivalseizoen van 2019. De Europese tour omvat elf shows in acht landen.

Op 30 april verscheen Royal Blood’s nieuwste album Typhoons. De plaat kwam in het Verenigd Koninkrijk binnen op de nummer 1 positie, stond bovenaan de hitlijsten in Ierland en bereikte ook top 10-posities in onder meer Nederland, België en Zwitserland.

Het succes van Typhoons luidt een nieuw tijdperk in voor Royal Blood, dat stevig verankerd is als een van de grootste rockbands van de afgelopen jaren. Zanger en bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher uit Brighton hebben een fenomenale hattrick voltooid waarbij alle drie hun studioalbums onmiddellijk bovenaan de Britse albumcharts stonden.

Dat begon met hun titelloze debuut (2014), het daar op volgende How Did We Get So Dark? (2017) en nu dus met Typhoons (2021). Tot op heden heeft het duo wereldwijd 2 miljoen exemplaren verkocht en wonnen ze een BRIT Award voor Best British Group, twee NME Awards en een Kerrang! Award. @Mojo Concerts

Foto Harold Versteeg

KINK Presents
ROYAL BLOOD
Plus special guests The Amazons

Woensdag 23 maart 2022 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €43,68,- (incl. servicekosten)