The Kik

Het beste van The Kik maar dan akoestisch.

De EP Zonder Prik van The Kik verschijnt vandaag. Met als titel Zonder Prik, als in zonder stroom, voor de goede orde. Akoestisch dus. Acht liedjes in een uitgeklede versie. Live opgenomen en even charmant en muzikaal van de bovenste plank als altijd.

Van de nood had The Kik al snel een deugd gemaakt. Toen de band rondom frontman Dave von Raven in de zomer van 2020 weer kon spelen, maar weliswaar voor een zittend publiek en op gepaste afstand. The Kik akoestisch, nog nimmer vertoond. Niet in dergelijke setting.

Veelal geprezen als de beste en bekendste Neerlandstalige beatgroep. Met blikvanger Dave von Raven zowel met eigen als met andermans (hertaald) werk een gerenommeerde act in theaters, op festivals, in clubs en op radio en televisie.

De acht liedjes laten zich beluisteren als een bloemlezing uit de afgelopen tien jaar. Van opener Don Juan & Casanova van het meest recente album Jin, langs NPO Radio 2 Topsong Angela tot de hertaling Schuilen Bij Jou. Allen opgenomen met publiek tijdens de ‘Akoestische’ tour langs theaters en zalen in 2020. @Excelsior

Daarnaast speelt de band een volledig versterkte clubtour in het najaar.

18 augustus De Lier – Feestweek De Lier
27 augustus Rotterdam – Culinesse
05 september Schijndel – Paaspop
16 september Breda – Mezz
17 september Leeuwarden – Fries Straatfestival
18 september Amsterdam – Paradiso
14 oktober Amersfoort – Fluor
21 oktober Rotterdam – Rotown @ Maassilo