Erwin van Ligten Band

Theatertournee met The Jimi Hendrix Re-Experience – 50th Anniversary Tour.

The Jimi Hendrix Re-Experience brengt een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke en iconische artiesten van de twintigste eeuw.

Op 18 september 2020 was het precies 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix zijn laatste adem uitblies. Tijd om hem en zijn weergaloze muziek te eren met een waardig tribute. Dat gebeurt door de Erwin van Ligten Band, een onvervalste Nederlandse All Star Band met louter excellente musici. En mét special guests!

De band draagt de naam van bandleider Erwin van Ligten; één van Nederlands beste gitaristen. Hij werkte o.a. met: The Alessi Brothers, Barry Hay, Frédérique Spigt, Jan Akkerman, Herman Brood, Mathilde Santing, Brigitte Kaandorp en vele anderen. De topband bestaat verder uit: Hammond-speler Willem Swikker (o.a. Jan Akkerman, Flavium), bassist Lené te Voortwis (o.a. Liesbeth List, Frank Boeijen) en drummer Mats Voshol (o.a. Mathilde Santing).

Elk concert van deze theatertournee zal nóg interessanter worden door een gastoptreden van een grote naam uit de Nederlandse muziekwereld. De volgende artiesten maken hun opwachting: bassist Rinus Gerritsen (Golden Earring), gitarist Eric Vaarzon Morel, trompettist Eric Vloeimans, saxofonist Hans Dulfer, gitarist David Hollestelle (The Wild Romance/Herman Brood) en zanger/gitarist Jan van der Meij (The Analogues, Powerplay, Vitesse).

Gitarist en singer-songwriter Jimi Hendrix wordt algemeen gezien als één van de meest toonaangevende gitaristen en performers van de twintigste eeuw. The Jimi Hendrix Re-Experience is een directe verwijzing naar de naam van de band waarmee Hendrix optrad; The Jimi Hendrix Experience.

Verwacht onmiskenbare Hendrix nummers zoals alleen hij dat kan, maar ook de eigen touch van de muzikant Erwin van Ligten. De show zit boordevol tijdloze klassiekers: Purple Haze, Hey Joe, Little Wing, All Along The Watchtower; ze komen allemaal voorbij. De fantastische muziek wordt aangevuld met achtergrondverhalen en historische foto- en filmbeelden.

The Jimi Hendrix Re-Experience – 50th Anniversary Tour: sluit je ogen en ervaar de legende opnieuw!@LIEV Promotie en Productie