John Mayer

Sony Music opent John Mayer Sob Rock-Bar in Amsterdam.

Op vrijdag 16 juli verschijnt Sob Rock, het nieuwe album van John Mayer. Daarom opent Sony Music op die dag de Sob Rock Bar in Amsterdam. In deze unieke, eenmalige bar met 80’s vibes kunnen fans op 16 juli van 12.00u tot 21.00u een drankje komen drinken en luisteren naar het nieuwe album.

Sob Rock is het achtste studioalbum van John Mayer, dat volgende week vrijdag (16 juli) uitkomt. Ter ere van de release opent Sony Music op die datum in Amsterdam de Sob Rock Bar. Geheel in de stijl van het album doet de tijdelijke bar aan als een kroeg uit de jaren tachtig. Fans kunnen de hele dag binnenlopen en luisteren naar het nieuwe album, dat non-stop wordt gedraaid in de Sob Rock Bar.

John Mayer schreef Sob Rock vorig jaar tijdens de lockdown. Hij vroeg zich af hoe zijn muziek zou hebben geklonken als hij beroemd was geworden in de jaren 80, het decennium waarin John voor het eerst droomde over een sterrenbestaan. Het leverde een zeer persoonlijk soft-rockalbum vol nostalgie op.

Sob Rock is ook bedoeld als troost, vertelde John eerder aan Wall Street Journal: “I asked myself, ‘What music makes me feel like everything’s going to be OK?’ And it’s the music I listened to growing up in the ’80s. There’s a security-blanket aspect about that sound that reminds me of a safer time.”

In juni verscheen de eerste single van Sob Rock: Last Train Home. Sob Rock is John Mayers eerste soloproject in vier jaar, nadat hij in 2017 The Search For Everything uitbracht.

De Sob Rock Bar is op vrijdag 16 juli van 12.00u tot 21.00u te bezoeken op de Nieuwezijds Kolk 25 in Amsterdam (Bar Akhnaton). @Sony Music