Nick & Simon

Duo met Nick & Simon & Garfunkel in SCALA Theater.
Nick en Simon geven dit weekend drie dagen lang zowel in de middag als in de avond een optreden nav het tv programma Homeward bound. Een goed bekeken documentaire met Nick, Simon en Kees.
Tijdens deze documentaire gingen ze op zoek naar de muziek van  Simon and Garfunkel. Nick en Simon ontdekten veel gelijkenissen zoals dat ze beiden op de middelbare school gestart zijn maar ook dat ze een paar straten van elkaar verwijderd opgroeiden.
Het is alweer bijna 1,5 jaar geleden dat Nick en Simon in een theater of grote zaal opgetreden hebben met de voltallige band wat best eng voelt. De plaat NSG is al 8 maanden uit zo ook wat singles maar nog niet voor publiek gespeeld en dus ook geen publiek wat liedjes mee zingt. Dat is dit weekend weer voor het eerst en dus extra spannend.
Het optreden is lekker snel en afgewisseld nummers van het NSG album en ook van Simon and Garfunkel.  Strak opgezet en leuke verhaaltjes tussendoor zodat ook het publiek welke voor Rosanne en andere bekende hits kwamen niet teleurgesteld waren.
Het SCALA theater is speciaal corona proef gebouwtje. Je zit hier in een sólo of duo seat in de zaal of je zit achterin als zwevend publiek zoals Nick en Simon dit noemde. Grote stellingen zorgden dat je boven het zittende publiek uitkwam en dit 3 rijen hoog.
Naarbinnen en naarbuiten gaan is goed geregeld je hoeft niemand voor de voeten te lopen alles is zo groot en breed opgesteld. Wat vooral opvalt dat het heerlijk koel blijft in het grote theater welke in de jaarbeurs gebouwd is.
Leuk ook is als je zit kan je tijdens het optreden een lekker drankje en hapje bestellen maar ook een gesigneerde cd of lp middels een qr code op je tafeltje .
Alles word aan je stoel/zitje bezorgt en omdat alles zo ruim is hebben niet veel omstanders er last van.
https://www.ntk.nl/voorstelling/nick-simon-garfunkel-live-in-scala
Fotografie en tekst Gwendolyne van Erp LivePicz.nl