Toto

Band geeft optreden in Poppodium 013.

Op dinsdag 12 juli 2022 komt de legendarische Amerikaanse band Toto voor een show naar 013 Poppodium in Tilburg, als onderdeel van de Dogz Of Oz Tour.

Het eerder aangekondigde concert op 15 juli 2022 in Ziggo Dome Amsterdam is inmiddels geheel uitverkocht. De kaartverkoop voor de show in 013 Poppodium start aanstaande zaterdag 3 juli om 10 uur via 013.nl.

De bezetting van Toto voor deze Dogz of Oz Tour bestaat, naast Steve Lukather en Joseph Williams, uit Warren Ham (saxofoon), Dominique ‘Xavier’ Taplin (toetsen), bassist John Pierce (Huey Lewis and the News), drummer Robert “Sput” Searight (o.a. Snarky Puppy, Erykah Badu) en toetsenist/achtergrondzanger Steve Maggiora.

In 2018 vierde Toto hun 40-jarig jubileum met een gloednieuw Greatest Hits-album genaamd 40 Trips Around The Sun. De gelijknamige tournee was hun meest succesvolle wereldwijde tournee ooit. Tijdens die tournee speelde de band ook een show in Ziggo Dome in Amsterdam.

Er zijn maar weinig muzikanten die zo sterk hun stempel op de popmuziek hebben gedrukt als de leden van Toto. Naast hun eigen bekroonde oeuvre zijn de leden individueel te horen op meer dan vijfduizend albums van verschillende artiesten met een totale albumverkoop van meer dan een half miljard albums en meer dan tweehonderd Grammy nominaties. Waaronder natuurlijk het best verkochte album aller tijden: Michael Jackson’s Thriller.

Gezamenlijk heeft Toto meer dan twee miljard streams wereldwijd. Vorig jaar veranderde een van hun grootste hits Africa van een platina-single in een 6X-platina-single. Toto is dan ook nog steeds één van de bestverkopende toerende bands aller tijden. @Mojo Concerts

Foto’s Hans Kreutzer

TOTO – DOGZ OF OZ TOUR 2022
Dinsdag 12 juli 2022 | 013 Poppodium, Tilburg
Vrijdag 15 juli 2022 | Ziggo Dome, Amsterdam | UITVERKOCHT
Aanvang: 20:00 uur | Entree 013 Poppodium vanaf: € 66,67 (incl. servicekosten)