Pavement

Amerikaanse rockband in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Californische indieband geeft na lange afwezigheid op 8 november 2022 een reünieshow

Pavement speelt op dinsdag 8 november 2022 in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Na een eerdere reünie in 2010 keert de band eindelijk live terug naar het podium. Een unieke ervaring voor fans van de karakteristieke undergroundband. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag om 10:00 uur via www.carre.nl.

Na een radiostilte van ruim tien jaar sinds de breuk van Pavement in 1999, werd een eerste reünie in 2010 gehouden. De band is destijds samengekomen om diverse benefietshows te spelen, maar verraste fans vervolgens met een reeks festivalshows, waaronder Primavera Sound en Roskilde Festival. Van een definitieve hereniging bleek, helaas, geen sprake. Een nieuw decennium brak aan waarin liveshows van Pavement slechts een droom leken. In 2022 keert de band terug naar de concertpodia.

Pavement heeft sinds de start van hun muzikale loopbaan in 1989 een vijftal toonaangevende albums uitgebracht, waaronder Wowee Zowee en Crooked Rain, Crooked Rain. Daarnaast wordt het debuutalbum Slanted and Enchanted door critici regelmatig als een van de toonaangevendste indierockalbums van de jaren ’90 genoemd. Vandaag de dag is de band nog altijd een belangrijke bron van inspiratie voor menig artiest. Zo heeft Pavement-frontman Stephen Malkmus onder andere de productie gedaan voor de eerste plaat van Nederlandse indieband Canshaker Pi. Ook singer-songwriter Beabadoobee noemt Pavement als belangrijke inspiratiebron. @Friendly Fire

Amerikaanse rockband Pavement in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam
8 november 2022
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Tickets kosten vanaf €50,00 (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 10 september 2021, om 10:00 uur via www.carre.nl.