Shawn Mendes

Popsensatie met Wonder: The World Tour naar Ziggo Dome.

Popsensatie Shawn Mendes komt op zondag 17 april 2022 in het kader van zijn Wonder: The World Tour naar Ziggo Dome, Amsterdam. De show in Amsterdam is onderdeel van zijn zojuist aangekondigde wereldtour die bestaat uit 64 shows in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Let op: voor dit concert wordt gebruik gemaakt van ‘mobiele tickets’ om doorverkoop onmogelijk te maken. Klik hier voor meer informatie over mobiele tickets. De kaartverkoop start op vrijdag 8 oktober om 10.00 uur via www.greenhousetalent.com.

Om zijn 23ste verjaardag te vieren, releaste Shawn Mendes afgelopen zomer de single ‘Summer of Love’, waarvoor hij samenwerkte met de Puerto Ricaanse artiest Tainy. Deze hit is het vervolg op zijn vierde album ‘Wonder’ dat verscheen in december 2020. Op de aankomende Wonder: The World Tour wordt hij vergezeld door queer popicoon King Princess, bekend van onder meer haar debuutsingle ‘1950’.

In afwachting van deze langverwachte tour kregen de fans in november 2020 alvast een inkijkje in het leven van de wereldster met de documentaire Shawn Mendes: In Wonder. Shawn Mendes vertelt er openhartig over zijn sterrenstatus, relaties en muzikale toekomst. Ook zijn laatste wereldtournee, de making-of van ‘Wonder’ en zijn geliefde Camilla Cabello, waarmee hij het stomende ‘Señorita’ opnam, komen aan bod.

Sinds zijn doorbraak in 2015 met hitsingle ‘Stitches’ is Shawn Mendes niet meer weg te denken uit het hedendaagse poplandschap. In Nederland scoorde hij grote radiohits met nummers als ‘There’s Nothing Holding Me Back’, ‘Senorita’, ‘If I Can’t Have You’ en ‘In My Blood’. Tijdens de vorige tour, in 2019, stond Mendes twee keer in een uitverkochte Ziggo Dome. In 2019 heeft Shawn ’the Shawn Mendes Foundation’ opgericht om zijn fans – de nieuwe generatie leiders – een stem te geven over voor hen belangrijke onderwerpen. Een deel van de ticketopbrengsten van deze tour gaat naar de foundation. @Greenhouse Talent

Op 14 april 2022 staat Shawn Mendes ook in het Sportpaleis in Antwerpen.

Foto’s Esmee Burgersdijk