Genesis

Genesis live in Ziggo Dome op 21 en 22 maart.

foto Anneke Ruys

De legendarische band Genesis geeft op maandag 21 maart een concert in Ziggo Dome Amsterdam als onderdeel van ‘The Last Domino? Tour’. Deze tournee die op 20 september in Birmingham van start ging, is het eerste gezamenlijke live-uitstapje van Tony Banks, Phil Collins en Mike Rutherford sinds hun uitverkochte ‘Turn It On Again’ wereldtournee in 2007. Zij worden op het podium bijgestaan door Nic Collins op drums en de bands vaste gitarist en bassist Daryl Stuermer. De kaartverkoop start op vrijdag 29 oktober om 10.00 uur.

Genesis is een van de wereldwijd best verkopende en meest succesvolle bands aller tijden. Ze verkochten naar schatting 100 miljoen albums en speelden tientallen jaren in uitverkochte stadions en arena’s over de hele wereld.

De ontwikkeling van Genesis is uniek. Hun geluid ontwikkelde zich gedurende de hele carrière en na meerdere line-up wijzigingen in de beginjaren, kwam in 1976 de klassieke bezetting van Tony Banks, Phil Collins en Mike Rutherford tot stand.

‘And Then There Were Three’ (1978) is het eerste album dat de band uitbrengt als driemansformatie en brengt met de single ‘Follow You Follow Me’ hun eerste Britse top 10 en Amerikaanse top 30 hit. Het blijkt het begin van wereldwijd enorm commercieel succes. De albums ‘Duke’ (1980), ‘Abacab’ (1981), ‘Genesis’ (1983), ‘Invisible Touch’ (1986) en ‘We Can’t Dance’ (1991) volgen voor het trio, tegelijkertijd met bijna constante wereldwijde stadiontours die de band tot een van de meest succesvolle aller tijden maken.

Banks, Collins en Rutherford kwamen in 2007 na bijna 10 jaar weer bij elkaar als band voor de ‘Turn It On Again Tour’, die een van de meest winstgevende tours van dat jaar werd met uitverkochte stadions over de hele wereld. @Mojo Concerts

Genesis – The Last Domino? Tour 2022

Maandag 21 maart, Ziggo Dome, Amsterdam en Dinsdag 22 maart 2022

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €88,48 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/genesis
De kaartverkoop voor het concert start vrdijag 29 oktober om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).