Tess Merlot

Tess Merlot – Laissez-moi CD.

De Haagse singer-songwriter Tess Merlot kennen we misschien wel van de band Tess et les Moutons waarmee ze in 2017 haar eerste EP Chansons pour non-francophones uitbracht. In 2019 zong ze het zelfgeschreven Mon Paris in een bomvol Paradiso en in 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam.

Nu is het tijd voor het Franstalige debuutalbum Laissez-moi. Hoe klinkt dat? Als een perfecte cocktail van chansons pur sang waar het enthousiasme vanaf druipt en die je regelrecht meevoeren naar la douce France. Zo voelt het direct wanneer je de eerste klanken van het album Laissez-moi binnen laat komen. Het Franse levenslied gepresenteerd door een jonge talentvolle zangeres bij wie muziek van jongs af aan door de aderen stroomt. Tess heeft altijd al een grote bewondering gehad voor Franstalige artiesten als Brel, Piaf en Aznavour als zijnde vaandeldragers van het Franse chanson. Artiesten die hun liedjes brachten met een lach en een traan en vooral vol passie en emotie. Vooral Jacques Brel geldt als een groot voorbeeld voor Tess Merlot. Hij was het die met zijn chansons haar liefde voor het Franse lied pas echt aanwakkerde.

Op Laissez-moi vind je zowel een eigen interpretatie van reeds bestaande chansons als ook eigen composities van de hand van Tess Merlot. Van het album zijn ook al enkele singles uitgekomen:

Mon Paris werd in 2019 al een bomvolle Paradiso door Leo Blokhuis aangekondigd als de zomerhit!

L’histoire de notre amour is regelmatig gedraaid door NPO Radio 1 en NPO Radio 5.

Une romance d’eté werd live op de radio gespeeld bij GIEL (NPO Radio 2)

La Haye werd omarmd wordt door Radio Tour de France

Grand-père zorgde voor het debuut op de Vlaamse radio (VRT Radio 2)

Laissez-moi is een album dat alle aandacht verdient. Hier is een overtuigende chansonniere aan het werk met een onweerstaanbare joie de vivre. Een dame die zowel intieme liedjes als Il est mort le soleil en Quand On Se Verra of uitbundige nummers als La Haye en Bruxelles een geheel eigen touch geeft. Luister naar het album en laat de positive vibes je raken en vervoeren. De perfect positieve klanken voor donkere herfst- en winterdagen.

Laissez-moi is beschikbaar op cd en vinyl. https://tessmerlot.com/