The Jose Ramirez Band

Bluesnight met The Jose Ramirez Band in de Theaterbakkerheij.

Op woensdag 20 oktober konden bluesliefhebbers van de blues in de Goudse Theaterbakkerheij een onvergetelijke Bluesnight beleven. Muzikale hoofdrolspeler tijdens deze speciale avond gisteren was Jose Ramirez, de populairste bluesster van Latijns-Amerika.

De 33-jarige Jose Ramirez is momenteel de populairste bluesster van Latijns-Amerika en heeft gespeeld met enkele van de grootste namen uit de bluesindustrie. Deze artiesten zijn Buddy Guy, Anson Funderburgh, Janiva Magness, Mark Hummel en Bryan Lee, om er maar een paar te noemen. Hij tekende onlangs een contract bij het wereldberoemde blueslabel Delmark Records in Chicago voor de release van zijn tweede studioalbum. Dit maakt hem de allereerste Latijns-Amerikaan die ooit tekent bij de gerenommeerde platenmaatschappij.

Debuutalbum
Ramirez werd onlangs genomineerd voor een Blues Music Award 2021 voor zijn debuutalbum “Here I Come” (geproduceerd door bluesgitaarlegende Anson Funderburgh). De Jose Ramirez Band won onlangs de tweede plaats bij The Blues Foundation 2020 International Blues Challenge in Memphis. De band trad op in de finale in het Orpheum Theatre in Memphis, nadat ze doorgingen naar de kwart- en halve finales tegen meer dan 230 bands van over de hele wereld.

In de afgelopen jaren heeft Jose de wereld rondgereisd om de blues te spelen. Zijn twee Europese tours omvatten meer dan 45 concerten in Engeland, Spanje, Nederland en België. Zijn tour door de VS omvatte shows in het middenwesten en het zuiden. Hoogtepunten waren onder meer shows in legendarische clubs zoals Buddy Guy’s Legends, waar Buddy Guy zelf samen met Jose op het podium stond. @Theaterbakkerheij

Fotografie:  Gwendolyne van Erp Livepicz.nl