Adele

Zangeres verbreekt verkooprecords met nieuwe album 30.

30, het nieuwe album van Adele, is vandaag binnengekomen op nummer één in de Album Top 100. Het album is in Nederland bovendien het bestverkochte album in de eerste week na release van de afgelopen drie jaar.

Met 30 heeft Adele een week na release al diverse records gebroken. In Nederland kwam 30 vandaag binnen op nummer één in de Album Top 100 en is het het meest verkochte album in de eerste week na release van de afgelopen drie jaar. In de VS was 30 al na drie dagen het bestverkochte album van het jaar.

Het persoonlijke album, dat van Rolling Stone vijf sterren kreeg en ‘best Adele album yet’ werd genoemd, verscheen exact zes jaar na haar laatste album 25. Adele schreef 30 na de naar eigen zeggen meest turbulente periode uit haar leven. Het schrijven aan nieuwe muziek werkte helend, vertelde de zangeres in een bericht op social media.

In oktober verscheen de eerste single van het album, Easy On Me, die inmiddels ruim 328 miljoen keer is gestreamd. Het was de eerste nieuwe muziek van Adele sinds Water Under The Bridge uit 2016. Deze week werd op NPO3 de Adele One Night Only TV Special uitgezonden, waarin de zangeres voor het eerst nummers van 30 ten gehore bracht. In de VS was de concertregistratie het best bekeken entertainmentprogramma van 2021.

30 is geproduceerd door Greg Kurstin, Max Martin, Shellback, Tobias Jesso Jr, Inflo en Ludwig Göransson. @Sony Music