Down The Rabbit Hole 2022

Down the Rabbit Hole maakt eerste namen bekend.

Foto The Foals door Rob Herstel

Down The Rabbit Hole keert in 2022 terug naar de Groene Heuvels in Beuningen. Er is tenslotte geen betere plek dan ons geliefde natuurparadijs aan het meer om je ziel en zaligheid eindelijk weer de vrije loop te laten. Parkeer je slaapzak, neem een frisse duik en dwaal door het bos, langs velden en wegen waar headliners, heetkomers en verscholen festivaljuweeltjes wachten.

Hotspots als Hotot, Teddy Widder en Fuzzy Lop zijn natuurlijk present, net als Avant Garden, Surf Shack, het Idyllische Veldje, het Vuige Veld en The Swamp. Maar er is ook veel nieuws te ontdekken: Tramontana vind je nu bij het kersverse openluchttheater en daar om de hoek verdwaal je in Bermuda in een nooit eerder vertoonde kunstcollectie. Als je goed kijkt, zie je in de verte tegen de bosrand Rex staan; een nieuwe broeierige buzzclub waar grensverleggende dj’s en producers van ’s middags tot diep in de nacht elektronische knallers om je oren schieten. En dat is nog maar het begin, want we hebben met zijn allen iets in te halen!

Foto Rob Herstel

Vandaag vliegen we uit de startblokken met hieronder een greep uit de eerste 32 bevestigingen:

Disclosure: Brits danceduo aan de wereldtop met een onweerstaanbare mashup van house, garage, bass en pop – voortgestuwd door een eindeloze rij gastvocalisten, van Lorde tot The Weeknd.

Gorillaz: Apenkooien in een konijnenhol? Damon Albarn en Jamie Hewlett laten hun vier virtuele vrijbuiters weer ontsnappen voor hun meest sensationele show tot nu toe.

The War on Drugs: De steeds klassieker rockende indieband uit Philadelphia komt in De Groene Heuvels hun publieksfavorieten weids over heuvel en water laten schallen.

BICEP (Live): Deze energieke Noord-Ierse dj’s/producers hebben vier handen vol aan hun even huiskamer- als dansvloervriendelijke mix van synthpop, techno en house.

HAIM: Deze drie Californische gezusters tillen hun zorgeloze 70’s-meet-90’s-poprock met speels gemak en swagger live een paar sprankelende en spannende levels hoger.

Moderat: Hijs de vlag en juich het uit: het Berlijnse dancedroomcombo Apparat + Modeselektor duikt na een pauze van vier jaar weer op met een nieuwe plaat en show.

Celeste: Tijdloze soul, R&B en pop van een Brits-Jamaicaanse singer/songwriter met een stem als een geborsteld gouden klok. Geheid kippenvel.

Two Door Cinema Club: De archetypische moderne rockband: opzwepende indiegitaren, vloervullende elektronica en glorieuze meezingzang, samen goed voor een ballroombrede sound.

Wilco: Een van de meest veelzijdige, fenomenaal op elkaar ingespeelde indie- en countryrockbands van de afgelopen 25 jaar. Kenners weten, beginners zijn gewaarschuwd.

Verder komen ook naar Beuningen: Dry Cleaning, Easy Life, Gabriels, Gang of Youths, Goldband, Hang Youth, Joy Crookes, Jungle by Night, L’Impératrice, Molchat Doma, MY BABY, S10, Spinvis, Squid, Stikstof, Viagra Boys en Whispering Sons.

Op www.downtherabbithole.nl lees je alles over de aangekondigde acts en via de officiële DTRH22 Spotify-playlist zijn de acts te beluisteren. Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt.
PRESALE

In 2020 en 2021 kon Down The Rabbit Hole wegens COVID-19 niet doorgaan. De verkochte tickets voor deze edities zijn geannuleerd en het aankoopbedrag is teruggestort naar de kaartkopers.

Op zaterdag 27 november om 11:00 uur start voor deze kaartkopers een presale waarbij ze maximaal het aantal festivaltickets dat ze in 2020/2021 hebben aangeschaft kunnen kopen. De betreffende kaartkopers ontvangen hierover later vandaag van Ticketmaster een mail met alle gedetailleerde informatie.

Op www.downtherabbithole.nl lees je alles over de aangekondigde acts en via de officiële DTRH22 Spotify-playlist zijn de acts te beluisteren. Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt.@Mojo Concerts