Trijntje Oosterhuis

Zangeres geeft intiem optreden in PAARD.

Op 30 oktober stond Trijntje Oosterhuis Trijntje Oosterhuis met een concert in het kader van haar nieuwe clubtour in PAARD. Hierbij gaat ze terug naar hoe het allemaal begon. De tour staat volledig in het teken van haar muzikale roots opzoeken en het gevoel van vroeger terugbrengen: met een band op het podium popnummers zingen. “Ik wil het intiem houden. Ik ben dicht bij het publiek, maar het publiek is ook dichtbij mij” Op 30 oktober 2021 doet ze dat in PAARD.

Voor haar nieuwe Nederlandstalige album Dit Is Voor Mij schreef Trijntje met muzikanten als Alain Clark, Diggy Dex en Vieze Fur en niemand minder dan Jett Rebel produceerde het album. Een bijzondere mix van oud en jong talent die allemaal dezelfde passie voor muziek delen.

Trijntje begon haar muziekcarrière begin jaren 90 toen ze samen met haar broer Total Touch oprichtte. In 1994 tourt ze met Candy Dulfer de wereld over en twee jaar later wordt de eerste single van haar band opgepikt door de radio. Haar doorbraak kwam nadat de zangeres de Amsterdam Arena opent met de hymne De Zee. In de jaren daarna heeft Trijntje zich ontpopt als één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Popnummers met Total Touch, een Nederlandstalig duet met Marco Borsato, soulnummers van Stevie Wonder, ze zingt het allemaal zonder moeite. Vanaf 2001 gaat ze verder als soloartiest en werkt ze samen met artiesten als Lionel Richie, Anouk en maakte jarenlang deel uit van de Ladies of Soul.

Inmiddels zit Trijntje al ruim vijfentwintig jaar in het vak en heeft ze Nederland vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival, deed ze mee aan de Beste Zangers en is ze jarenlang zangcoach geweest in The Voice of Holland. @PAARD

Support: Joni Jules
Joni Jules (2000) is een Rotterdamse singer-songwriter met Jamaicaans, Antilliaanse en Nederlandse roots, die niet in één specifiek genre te omlijsten valt. Ze begeleid zichzelf op gitaar, is multi-instrumentalist en schrijft Nederlands- en Engelstalige nummers.

Fotografie Maarten Ederveen