Chris de Burgh

Singer-songwriter naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Foto Harold Versteeg

Chris de Burgh komt op dinsdag 15 november 2022 voor een concert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De show staat in het teken van zijn 27e studioalbum The Legend of Robin Hood en zijn classic hits. De kaartverkoop start vrijdag 17 december om 10.00 uur via Carré.
De nieuwste creatieve uitdaging voor Chris de Burgh is het opnieuw vormgeven van het legendarische verhaal van de folklore held Robin Hood.

Het meeslepende resultaat blaast zowel muzikaal als tekstueel nieuw leven in dit eeuwenoude en geliefde klassieke verhaal. Los van het centrale thema staat de muziek op zichzelf als een nieuwe verzameling vintage Chris de Burgh-materiaal met meezingnummers als ‘Live Life, Live Well’ en ‘Open Your Eyes’.

Het 27e studioalbum van Chris de Burgh is wederom geproduceerd door producer Chris Porter, feilloos ingespeeld door getalenteerde muzikanten en veelzijdig als nooit tevoren. Er zijn invloeden te horen uit Middeleeuwse, Keltische en traditionele muziek, maar ook uit folk-, rock-, en klassieke muziek. ‘The Legend of Robin Hood’ bevat ook een bewerkte versie van live favoriet ‘Light A Fire’ van zijn album ‘The Getaway’ uit 1982 en het anthem ‘Legacy’.

Het idee voor het album kwam door zijn betrokkenheid bij ‘Robin Hood’, een musical over de beruchte edelman. Chris werd uitgenodigd om mee te werken aan verhaallijnen en melodieën voor de musical, waaruit het idee ontstond het verhaal uit te breiden en een album uit te brengen.

Chris de Burgh behaalde eind 1986 groot succes met de hit ‘The Lady in Red’ en heeft wereldwijd meer dan 45 miljoen albums verkocht.

CHRIS DE BURGH
Dinsdag 15 november 2022 – Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €54,90,- (incl. servicekosten)