Kat Von D

Mexicaans-Amerikaanse tattoo-artiest en muzikante komt naar Melkweg Amsterdam.

Kat Von D komt met haar debuutalbum voor een exclusieve Nederlandse show naar Melkweg Amsterdam op woensdag 4 mei 2022. De kaartverkoop start op vrijdag 10 december om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl.

Lang voor de welbekende tatoeages, de televisieshows, boeken en het invloedrijke schoonheidsimperium, zat Kat Von D al twee uur per dag achter haar piano. Muziek was haar eerste creatieve taal en meest vertrouwde uitlaatklep. Haar klassieke opleiding en een diepe waardering voor muziek van alle genres onderstreepten haar leven. Deze passie mondde uit in haar langverwachte debuutalbum: ‘Love Made Me Do It’. Een album dat klinkt naar analoge synths, post-punk droomlandschappen, gothic tinten en verlegen popmagnetisme.

“Meer dan enig ander medium heeft muziek altijd tot de kern behoord ​​van wie ik ben, zelfs vóór het tekenen en tatoeëren. Ik heb het tot nu toe nooit publiekelijk nagestreefd, wat hopelijk een aangename verrassing zal zijn.” – Kat Von D

Kat Von D is vooral bekend om haar werk als tatoeëerder in de TLC reality-tv-show LA Ink. Als tatoeëerder zette ze het Guinness World Record voor ‘meeste tatoeages gegeven door een enkele persoon in 24 uur’, met een verbluffend aantal van 400 stuks. Ze heeft twee New York Times ‘bestverkochte boeken’ geschreven, namelijk ‘High Voltage Tattoo’ en ‘The Tattoo Chronicles’. Ze is al jaren een voorvechter van dierenrechten en bundelde haar krachten met Academy® Award-winnaar Joaquin Phoenix, Rooney Mara en Sia als verteller van de bekroonde documentaire ‘Dominion’ van Chris Delforce.

Muziek is echter nog steeds haar eerste en grootste passie, zoals blijkt uit ‘Love Made Me Do It’. “Met alles wat ik ooit heb gemaakt, hoop ik altijd dat het publiek geniet van het eindproduct. De muziek moet voor zich spreken. Ik heb jarenlang teksten, albumhoezen, bandlogo’s en songtitels op mensen getatoeëerd. Ik hoop dat deze muziek zich op hetzelfde niveau vertaalt naar luisteraars.” – Kat Von D

@Greenhouse Talent