Moderat

Berlijnse supergroep op 28 oktober 2022 naar Afas Live.

Op vrijdag 28 oktober komt de Berlijnse supergroep Moderat voor een show naar AFAS Live. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam is direct van start gegaan via Ticketmaster.nl
Vandaag kondigt Moderat een reeks nieuwe shows aan voor volgend jaar. De driekoppige formatie, dat in 2017 voorlopig afscheid nam van de bühne, keert daarmee terug naar de Amsterdamse AFAS Live waar het in 2016 voor een uitverkochte zaal stond.

Moderat is een uiterst succesvolle samenwerking tussen Modeselektor en Apparat. In 2002 vond de eerste ontmoeting plaats tussen Gernot Bronsert en Sebastian Szary (aka Modeselektor) en Sascha Ring (aka Apparat), terwijl ze beide afzonderlijk een vaste plek in de Berlijnse muziekscene hadden verworven. Oorspronkelijk was hun samenwerking niet eens bedoeld om platen op te nemen –“it was really just about fun”, maar de formule bleek zo goed aan te slaan dat ze de verleiding niet konden weerstaan.

De drie elektronica pioniers zijn er inmiddels in geslaagd de som van de delen te overstijgen met een unieke eigen stijl. Hun collaboratie heeft inmiddels een trilogie aan albums opgeleverd waarvan de laatste plaat “III” in 2016 verscheen. De groep dat bekend staat om hun indrukwekkende live optredens is ook geliefd in het festivalcircuit. In 2017 gaven ze, na een intensieve zomertournee met optredens op onder meer Lowlands en Down The Rabbit Hole, aan (tijdelijk) te stoppen, echter met een belofte: “It’ll take us a while but we’ll be back! @Mojo Concerts

moderat
Vrijdag 28 oktober 2022 | AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €44,80 (incl. servicekosten)