Shawn Mendes

Popsensatie voegt derde Nederlandse concert toe.

Door de aanhoudende vraag naar kaarten voegt popsensatie Shawn Mendes een extra show in Nederland toe aan zijn wereldtour. Hij komt op woensdag 13 april 2022 in het kader van zijn Wonder: The World Tour naar Rotterdam Ahoy. De show in Rotterdam is zijn derde show in Nederland, want op zondag 17 april 2022 en maandag 18 april 2022 staat Mendes ook in Ziggo Dome in Amsterdam. Let op: voor deze shows wordt gebruik gemaakt van ‘mobiele tickets’ om doorverkoop onmogelijk te maken. De kaartverkoop start op dinsdag 14 december om 10.00 uur via Ticketmaster.

Om zijn 23ste verjaardag te vieren, releaste Shawn Mendes afgelopen zomer de single ‘Summer of Love’, waarvoor hij samenwerkte met de Puerto Ricaanse artiest Tainy. Deze hit is het vervolg op zijn vierde album ‘Wonder’ dat verscheen in december 2020. Op de aankomende Wonder: The World Tour wordt hij vergezeld door queer popicoon King Princess, bekend van onder meer haar debuutsingle ‘1950’.

In afwachting van deze langverwachte tour kregen de fans in november 2020 alvast een inkijkje in het leven van de wereldster met de documentaire Shawn Mendes: In Wonder. Shawn Mendes vertelt er openhartig over zijn sterrenstatus, relaties en muzikale toekomst. Ook zijn laatste wereldtournee, de making-of van ‘Wonder’ en zijn ex-geliefde Camila Cabello, waarmee hij het stomende ‘Señorita’ opnam, komen aan bod.

Sinds zijn doorbraak in 2015 met hitsingle ‘Stitches’ is Shawn Mendes niet meer weg te denken uit het hedendaagse poplandschap. In Nederland scoorde hij grote radiohits met nummers als ‘There’s Nothing Holding Me Back’, ‘Senorita’, ‘If I Can’t Have You’ en ‘In My Blood’. Tijdens de vorige tour, in 2019, stond Mendes twee keer in een uitverkochte Ziggo Dome.

Op donderdag 14 april 2022 staat Shawn Mendes in het Sportpaleis in Antwerpen. @Greenhouse Talent

Foto’s Esmee Burgersdijk