Live on the Beach

LIVE ON THE BEACH IS BACK!

Dit voorjaar/zomer zijn ze weer terug: de onvergetelijke Live on the Beach concerten in Scheveningen! Tussen 13 mei en 1 september wordt dat weer puur genieten op het Scheveningse strand!

**Op 13 mei is dat Radio 10 presents: Het grootste 90’s Strandfestival Celebrate the 90’s!

Zon, zee strand en de jaren 90! De tijd van de Discman, de film Titanic, Spice Girls, de serie Friends, Tamagotchi’s, Flippo’s en (wie had hem niet?) de Nokia 5110 . Om deze fantastische jaren te vieren én samen te herbeleven kom je naar het strand van Scheveningen voor strandfestival ‘Celebrate the 90’s’!

Met spectaculaire live shows van Charly Lownoise & Mental Theo, maar ook Vengaboys, The Party Animals, 2 Brothers on the 4th Floor en Twent4seven (FT Nancy). De host van de avond is niemand minder dan 90’s liefhebber en Radio 10 DJ: Gerard Ekdom, die deze avond zelf ook zijn meest favoriete jaren 90 platen voor je draait.

De band Kensington mag het voorprogramma van Bon Jovi verzorgen. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

**14 mei op het Scheveningse strand de grootste band van Nederland: Kensington!

Sinds 2012 werkt deze band keihard aan een meer dan glansrijke carrière. Kensington is simpelweg te groot voor Nederland want welke andere, nog relatief jonge, band verkocht de Johan Cruijff Arena gemakkelijk uit? Juist, dat is Kensington!

Maak je op voor een vrijdag die je niet snel zult vergeten… Beleef met je voeten in het zand, zon aan de hemel en biertje in de hand een spectaculair strandconcert van KENSINGTON!

Samen met nog een geweldige band: De Staat!

Ze gaan al tien jaar mee en weten al tien jaar te verrassen: de heren van De Staat.

De band heeft een ijzersterke sound en live weten ze meer dan overtuigend te spelen. Ze deden al een Europese tour en speelden begin 2017 hun grootste Nederlandse clubshow in een uitverkochte AFAS Live. Later dit jaar staan ze weer met een eigen show in Ahoy!

Wij kijken uit naar een fantastisch Strandconcert van KENSINGTON & DE STAAT

Krezip in de ZiggoDome. [photocredit Harold Versteeg | BrunoPress]

**Op 15 mei staan op het Scheveningse strand: Krezip & Danny Vera

Na een succesvolle comeback met een optreden Pinkpop en drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome afgelopen najaar heeft de Krezip de smaak te pakken. De band heeft het zo naar haar zin op het podium en de reacties van het publiek zijn zo hartverwarmend, dat de bandleden hebben besloten om de zomer af te trappen met een groot concert op het strand van Scheveningen.

**Ook op 15 mei: Danny Vera!

De Middelburgse singer-songwriter, meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound, werd geboren in 1977 en schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Vera de afgelopen jaren de harten van het Nederlandse publiek weten te veroveren.

De Americana-zanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisband van Voetbal International op RTL7 (nu op Veronica). In het voorjaar van 2019 scoort Danny Vera zijn eerste nationale hit met zijn nummer ‘Roller Coaster’. De song werd benoemd als Topsong bij Radio 2, Alarm Schijf op Qmusic en Harde Schijf op radio538 en bereikte de toppositie op iTunes.

Het nummer verbrak een Nederlands record met de langst genoteerde top 40 hit, zonder ooit te zijn doorgedrongen tot de eerste 20. In december 2019 werd bekend dat dit nummer op de vierde positie van de Top 2000 binnenkomt en is daarmee de hoogste binnenkomer ooit in deze lijst. Een jaar later, in 2020, stijgt ‘Roller Coaster’ door naar de ongekende nummer 1 positie in de lijst.

Tino Martin treedt op bij Dutch Valley in Velsen. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

**Op 12 mei in Scheveningen: Tino Martin & Friends!

Tino Martin, geboren om de hoek van het Scheveningse strand in Den Haag, tekende in 2013 een contract bij Studio One. Dit resulterende al snel in het nummer “Doe Wat Je Wil”. Een jaar later bracht hij drie singles uit waarna in oktober 2015 ook zijn eerste studioalbum verscheen ‘Jij Liet Me Vallen’. Dit album stond wekenlang in de Album Top 100 en zijn singles werden miljoenen keren bekeken en gestreamd op YouTube en Spotify.

In mei 2016 trad hij op in de Heineken Music Hall (nu AFAS Live) en ruim een jaar later stond hij voor 17.000 uitzinnige fans in een uitverkochte Ziggo Dome wat hij nog een paar keer herhaalde.

Tijd om op 1 september zijn vrienden op te trommelen terug te keren naar zijn roots Den Haag… om precies te zijn Scheveningen om daar een groots strandconcert neer te zetten waar we nog heel lang over na zullen praten. @LIVE ON THE BEACH