Maarten Hogenhuis & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Maarten Hogenhuis & Nationaal Jeugd Jazz Orkest Stream Event met MY BABY en Thomas Azier.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), ofwel het Jong Oranje van de jazz, en artistiek leider saxofonist en componist Maarten Hogenhuis  organiseren tijdens deze semi-lockdown een Special Stream Event.
Gasten zijn MY BABY en Thomas Azier.  Het NJJO speelt grotendeels door Hogenhuis geschreven, repertoire: een hybride mix van jazz, pop en een wolkje Afrikaanse muziek.        

De uitzending vindt plaats via een live stream op zaterdag 12 februari vanaf 20u30. Live stream, ‘Pay what you want’ (24 uur)-tickets te bestellen via: www.njjo.nl of https://guts.events/yny8ix/y7xwou

Het Special Stream Event is een digitale opmaat naar de -door de lockdown maatregelen- verplaatste data van de NJJO clubtour in het voorjaar en najaar 2022.

De nieuwe data zijn:
7 mei: Paard, Den Haag
6 juni: Bimhuis, Amsterdam
11 juni: Bergen Op Zoom, Jazz Festival
12 juni: TivoliVredenburg, Utrecht
26 juni: Victorie, Alkmaar
10 september: De Vorstin, Hilversum
11 september: De Harmonie, Leeuwarden
16 september: Stadtgarden, Keulen
17 september: LantarenVenster, Rotterdam

Het NJJO onlangs bij  @Matthijs Gaat door:

MY BABY speelt hun nieuwste werk! De muziek van MY BABY is een bonte mengeling. Ze braken door met hypnotiserende dance dat bol staat van gospel- en bluesinvloeden vermengd met oude folkmelodieën.
Voeg daar de rauwheid van 70’s funk, Afrikaanse woestijnblues, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en een vleugje EDM bij en bedenk dan dat dit allemaal gespeeld wordt op gitaren en drums zonder toevoegingen van computers of samples.

Bevrijdingspop in Haarlem [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Thomas Azier

Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert Thomas Azier invloeden uit zijn directe omgeving, om deze vervolgens vanuit zijn eigen visie te kanaliseren in een steeds specifieker,
unieker en persoonlijker wordend muzikaal palet. Zijn vorige albums zijn verfstreken op een veel groter schilderij; het recent verschenen album Love, Disorderly is een indicatie van de uiteindelijke grootte van dat kunstwerk.
Dit jaar verscheen zijn nieuwe single Skin & Blister.

NJJO/ Maarten Hogenhuis
De achttien toptalenten van het NJJO doorlopen onder leiding van Hogenhuis een tweejarig coaching traject en (inter-)nationale samenwerkingsprojecten.
Hogenhuis maakt deel uit van de jazz-popformatie BRUUT!, is bandleider van zijn eigen trio en speelt onder meer in duo samen met gitarist Jesse van Ruller.
In 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival. @LIEV

Voor meer informatie: www.njjo.nl en www.maartenhogenhuis.com