Röyksopp

Noors electro-duo kondigt ‘Profound Mysteries’ aan en brengt single ‘Impossible’ uit.

Röyskopp kondigt hun nieuwe project ‘Profound Mysteries’ aan en brengt meteen de gloednieuwe single ‘Impossible’ uit, in samenwerking met Alison Goldfrapp. ‘Profound Mysteries’ is vanaf 29 april 2022 verkrijgbaar op CD en casette waarna vinyl later zal volgen.

In 2014 bracht Röyksopp het album ‘The Inevitable End’ uit, wat werd aangekondigd als hun laatste project. Hoewel Svein Berge en Torbjørn Brundtland beloofden om samen muziek te blijven maken, kondigden ze aan dat dit “afscheid van het traditionele albumformaat” was. Sindsdien bleef het Noorse elektronische duo druk bezig met onder anderen de soundtrack van een theatershow gebaseerd op het werk van Franz Kafka. ‘Profound Mysteries’ zal een plaat worden met de welbekende unieke Röyksopp sound; eigenzinnig en eclectisch, maar toch herkenbaar.

Op 1 januari 2022 lanceerde Röyksopp de interactieve film ‘(Nothing But) Ashes…’ waar fans werden aangemoedigd om op “R” te drukken op hun website waar ze de samen de door Kasper Häggström geregisseerde korte film ‘BJA’ en een muziekstuk, ‘The Ladder’, te zien kregen. ‘The Ladder’ is gemaakt door de Australische kunstenaar Jonathan Zawada en brachten door de gemaakte visuals de muziek tot leven. Alle elementen zijn nog steeds te bekijken via de website van ‘Profound Mysteries’.

“As human beings, what we don’t know vastly overshadows what we do know. As teenagers, we would discuss our own fascination and preoccupation with the infinite and the impossible – the most profound mysteries of life.” – Svein Berge & Torbjørn Brundtland

Na de première van ‘The Downfall’, óók in samenwerking met Alison Goldfrapp, wordt een nieuwe weg ingeslagen met ‘Impossible’. De eerste vocalen die op ‘Profound Mysteries’ te horen is. Deze single is de derde die door Jonathan Zawada ontworpen en gevisualiseerd is.

“It’s been great working with the wonderful Svein & Torbjørn from Röyksopp. I’ve been a fan of their music for years and it was a fascinating joy creating ‘Impossible’ together. I truly hope everyone enjoys the track as there’s more to come,” zegt Goldfrapp.

‘Profound Mysteries’ is vanaf 29 april 2022 verkrijgbaar op cd en cassette, vinyl zal hierna aangekondigd worden. @PIAS