Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland presenteert ‘Wonderland’.

Foto Peter Lodder

Het nieuwe jaar staat voor zangeres en songwriter Sandra van Nieuwland in het teken van ‘Wonderland’. Op 4 maart lanceert ze onder die titel haar nieuwe album en op 6 maart start de gelijknamige tour.

Wonderland

Na voorganger Human Alien (2019) waarop de sound juist grootser en experimenteler was wilde Sandra met de liedjes op ‘Wonderland’ een meer intieme sfeer oproepen. Ze koos voor het gebruik van akoestische instrumenten in combinatie met subtiele elektronica. Alles om de uiteindelijke sound eerlijk en organisch te houden en zo de puurheid en de tekstuele lading van de songs extra uit te lichten.

Als gevolg is de toon op ’Wonderland’ licht melancholisch te noemen, dromerig, romantisch zelfs. Met uitschieters naar ‘Sandcastles’ de catchy popsong die afgelopen zomer als eerste single uitkwam. Maar ook het folky ‘Cinderella’ en ‘Paper Thin’, nummers die Sandra samen schreef met respectievelijk Bertolf Lentink en de Amerikaanse singer-songwriter Lori Lieberman. Ook het persoonlijke ‘Little One’ past perfect in het ‘Wonderland’ thema.

Wonderland live

Dit voorjaar keert Sandra met haar voltallige band en een volledig nieuwe ‘Wonderland’ show, terug naar de Nederlandse club podia. Met op de setlist nummers van het nieuwe album maar ook eerder materiaal in een ‘Wonderland’ jasje, belooft het een dynamische show te worden. Van klein en breekbaar naar groots en krachtig. Sandra: “Verwacht een soort van warme deken, een muzikale ’trip’ waarin we de songs met elkaar verbinden door soundscapes en het publiek verleiden om weg te dromen”. De tour start op 6 maart in Het Patronaat in Haarlem (check alle tourdata).

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 definitief door als deelnemer aan The Voice of Holland. Dat zelfde jaar schrijft ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen. ‘Wonderland’ is het vijfde album van Sandra van Nieuwland. @Multimo Media

Sandra van Nieuwland ‘Wonderland’  tour

6-3 Haarlem, Patronaat (cd presentatie)

10-3 Breda, Mezz

12-3 Hoorn,  Manifesto

18-3 Gouda, So What!

20-3 Drachten, Iduna (15:00)

24-3 Amersfoort, Fluor

25-3 Helmond, Cacaofabriek

26-3 Lelystad, Corneel

1-4 Oss, Groene Engel

2-4 Roermond, ECI

8-4 Hilversum, Vorstin

10-4 Zwolle, Hedon

22-4 Amsterdam, Q Factory