Sophie Straat

Sophie Straat brengt nieuwe single ‘Vrijheid, Gelijkheid & Zusterschap’ uit.

New wave pop anthem over gebrek aan vooruitgang sinds de 18e eeuw luidt tour in.

Vrijdag 18 februari brengt Sophie Straat haar nieuwe single ‘Vrijheid, Gelijkheid & Zusterschap’ uit. Zangeres Sophie Schwartz licht toe: “Vrijheid, Gelijkheid & Zusterschap gaat over de utopische wereld van Marie-Antoinette, de in 1783 onthoofdde koningin van Frankrijk. Eenmaal wakker in de 21e eeuw, blijkt het een droom, maar lijken we nog niet veel opgeschoten ten opzichte van haar tijd..”

Met de versoepelingen is haar eerste NL/BE-headline tour nu ook echt een feit:

03-03 Paard – Den Haag
04-03 Simplon – Groningen
05-03 Trix – Antwerpen (BE)
12-03 Doornroosje – Nijmegen
18-03 Nieuwe Nor – Heerlen
19-03 Effenaar @Stroomhuis – Eindhoven
25-03 Burgerweeshuis – Deventer
26-03 Paradiso Noord – Amsterdam (sold out)
31-03 De Helling – Utrecht

Sophie Straat stond met haar lied ‘Tweede Kamer’ hoog in de song van het jaar top 10, heeft afgelopen jaar op meerdere protesten en demonstraties gespeeld, won een Edison voor haar debuut, behaalde miljoenen streams op Spotify, bezocht bijna elk tv-programma met live-muziek met als klapper huisband van het nieuwe programma ‘Scheefgroei’ van Jeroen Pauw. Ze speelde voor de tweede keer op de digitale Noorderslag waar 3voor12 haar “volwassener” en haar hit een “absolute winnaar” noemde.

Kortom; ondanks dat cultuur in Nederland nog steeds plat ligt, blijft Sophie Straat gaan en iets te zeggen hebben.

Vrijheid, Gelijkheid & Zusterschap‘ van Sophie Straat is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp.  @Snowstar