Janis Ian

Janis Ian – The Light at the End of the Line

Janis Ian sluit met The Light at the End of the Line haar carriere in de spotlights af. Het is haar eerste album met nieuw materiaal in 15 jaar en tevens de laatste release van een catalogus die ooit begon met Ian’s titelloze debuut uit 1967. 15 jaar was Janis Ian toen pas. Op haar afscheidsplaat klinkt Janis Ian nog steeds even gedreven als toen ze ooit begon, met nummers vol met mooie, intieme liedjes. Ook live is de zangeres nog steeds going strong en er wordt zelfs voor 2023 nog een tour gepland. Maar voorlopig moeten we het nog even doen met het overtuigende album The Light at the End of the Line. I’m Still Standing Here zingt Janis in het openingsnummer. Ze laat ermee horen dat haar muziek er nog steeds toe doet met teksten over onderwerpen die die raken. Zoals het feministische Resist wat qua sound een beetje uit de toon valt bij de rest van het album. De meeste liedjes op deze plaat klinken namelijk zoals we die van Janis Ian kennen: folky en ingetogen en zeker meeslepend. Maar het hoogtepunt van The Light at the End of the Line is zeker het positieve en swingende Better Times Will Come. De ontroerende zeven minuten durende track die ons allemaal een hart onder de riem steekt. When this world learns to live as one, oh better times will come zingt Janis Ian uit volle borst. En dat is zeker iets waar we allemaal naar verlangen in deze barre tijden.