Sigur Rós

Ijslandse band komt naar AFAS Live.

Foto Harold Versteeg

Op dinsdag 1 november 2022 komt de IJslandse band Sigur Rós naar Nederland voor een show in AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van hun World Tour 2022. De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start vrijdag 18 maart om 10 uur via Ticketmaster.

Op dit moment is Sigur Rós druk bezig met de opnames van hun nieuwste album. Het eerste nieuwe studioalbum sinds het in 2013 verschenen Kveikur. Tijdens hun World Tour 2022 speelt de band zowel nieuwe muziek van het nog te verschijnen album als nummers uit hun uitbereide catalogus. Sigur Rós-oprichters Jónsi en Georg Holm worden in de studio en op tournee vergezeld door voormalig lid Kjartan Sveinsson, die na bijna tien jaar weer bij de band komt.

Sigur Rós is een van de meest succesvolle bands van de laatste tijd en een van IJslands meest succesvolle acts aller tijden, met zes nummer één noteringen in hun thuisland en drie platinum albums wereldwijd. Sigur Rós werd in 1994 opgericht en hun internationale doorbraak kwam in 1999 naar aanleiding van het tweede album Agætis Byrjun. Het geluid van de band wordt vaak beschreven als etherisch, extatisch, romantisch, dramatisch en organisch. Naar aanleiding van diverse tours werd ook hun overtuigende livereputatie overal in de wereld een begrip.

SIGUR RÓS – World tour 2022
Dinsdag 1 november 2022 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €50,40 (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/sigurros
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 18 maart om 10 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm). @Mojo Concerts

Foto’s Harold Versteeg