Beleef het Wonder van Gouda

Zijne Majesteit de Koning opende tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ .

Het Wonder van Gouda is en unieke reis langs zestiende-eeuwse kunstschatten.

Tijdmachines bestaan niet. Of gaat Gouda de primeur beleven? Want in 2022 stap je hier de zestiende eeuw binnen. Je staat er oog in oog met unieke kunstschatten, spannende verhalen en bewoners uit die roerige tijd. Beleef het Wonder van Gouda is een unieke reis waar je geen paspoort voor nodig hebt – slechts liefde voor cultuur en ontdekkingen.

In Museum Gouda en de naastgelegen Sint-Janskerk neem je tijdelijk afscheid van de wereld die je kent. Stap binnen in de levendige zestiende-eeuwse kerk. Al je zintuigen staan op scherp. Je ogen zien de vlammende kleuren van gebrandschilderd glas en wonderschone altaarstukken. Je oren horen verloren geluiden, hemelse muziek en stemmen. Zij wijzen je de weg in de zestiende eeuw. Je neus ontdekt wierook. Je tastzin? Die bezorgt je tintelingen, want hier is de tijd aanraakbaar. @Wonder van Gouda

Fotografie Gwendolyne van Erp